Wat ga jij ontdekken?

Categorieën

Onontdekte plekjes. Je wilt ze het liefste voor jezelf houden, zodat het ook altijd jouw plekje blijft. Tegelijkertijd wil je het van de daken schreeuwen hoe mooi, leuk of overweldigend het is. Langs de kust van de drie Waddenprovincies vind je genoeg van deze (onontdekte) plekken. Visit Wadden schotelt je een aantal verborgen pareltjes voor. Van bijzondere slaapplekken tot kunstwerken. Lekker divers. Misschien ken je ze, misschien ook niet.

Ga je mee op ontdekkingstocht? 

Watdataangaat

Joop Mulder heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op het Waddengebied. Niet alleen door Oerol én Sense of Place op te richten maar ook door zijn grote betrokkenheid in het culturele klimaat. Begin 2021 overleed hij plotseling en ter nagedachtenis werd er op de zeedijk bij Koehool dit kunstwerk geplaatst: Watdataangaat. De titel is een verwijzing naar een veelgebruikte term van Joop. Het kunstwerk, dat fungeert als bank, is ontworpen door beeldend kunstenaar Marc van Vliet en gefinancierd door naaste vrienden van Joop. Doordat dit bankje meebeweegt, kun je een schitterend uitzicht hebben over zowel de Waddenzee als de Waddenkust. Wanneer het helder is, zie je Terschelling in de verte liggen óf kijk je het Friese landschap recht in de ogen. 

Meer informatie

Slapen op Zestien

Nog net honderd jaar geleden was dit stukje Noord-Holland nog een echt Waddeneiland. Over welke eiland hebben we het? Wieringen natuurlijk. In 1924 hield het eilandbestaan hier op. Nog altijd vind je hier typische Wieringer boerderijen. In één van die boerderijen, vind je de prachtige bed & breakfast Slapen op Zestien. Hier ben je even helemaal weg uit de drukte van alle dag. Ontdek deze luxe gastvrije accommodatie op het platteland, vlakbij de Waddenzee.

Meer informatie

De Eemstuin

In het noorden van Groningen, onder de zilte lucht van de Waddenzee, telen Liz en Jouke van De Eemstuin groente op een bijzonder natuurlijke wijze. Elke eerste zaterdag van de maand houdt De Eemstuin een open tuin. Op deze tuindagen kijk je rond in de tuin, in de koude kas en het voedselbos van de tuinderij in Uithuizermeeden. Tussen 10:00 en 16:00 uur staat er koffie met gebak klaar en brandt er een gezellig vuurtje.

Meer informatie

Bloemenparadyske

Onder het Friese dorpje Kollum, op enkele kilometers van het Waddengebied, vind je het Bloemenparadyske. Hier kun je van alles beleven: je kunt er kamperen, de theetuin bezoeken én een workshop volgen. Op de Bloemenparadyske Streekmarkt - die regelmatig in de zomermaanden georganiseerd wordt -  staan ondernemers uit de regio met lokaal, biologisch en huisgemaakte producten. Ruik, proef en geniet van streekproducten én verhalen uit de omliggende regio's, zoals de Noardlike Fryske Wâlden, het Lauwersmeergebied en de Waddenzee.

Meer informatie

Meer ontdekken?

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.