Activiteiten op de Waddeneilanden

Op een Waddeneiland kom je eigenlijk altijd tijd te kort. Er is zo ontzettend veel te doen. Als je wil, kun je de hele dag buiten zijn. Lekker bewegen is misschien wel de beste manier om je hoofd op te ruimen en weer wat lucht te krijgen. Daarom knap je van een verblijf op de Wadden altijd op.

Niet voor Wadjes

Niet alleen in de warme maanden, maar juist in de koudere maanden zijn de Waddeneilanden the place to be. Als de r in de maand zit komt er een winterse gloed over het land, zijn de elementen intenser en de nachten gevuld met talloze sterren. Ben jij klaar voor deze ervaring? Speciaal voor deze maanden hebben we een top 9 activiteiten samengesteld, zodat jij de Waddeneilanden optimaal kunt ervaren.

Ontdek meer

Actief op de Wadden begint natuurlijk bij fietsen en wandelen. Er zijn kilometers en kilometers wandel- en fietspaden door de duinen en bossen. En dan is er ook nog het eindeloze strand. Voor mountainbikers en trailrunners zijn er paden door ruiger gebied met zand, klimmetjes en scherpe bochten.

Misschien kom je juist voor de watersport naar de Wadden. Actief op de Wadden betekent dan kitesurfen, windsurfen, golfsurfen, sportvissen of suppen. Je kunt ook strandzeilen met een blokart, zo’n driewieler buggy. Je hebt vast geen flauw vermoeden hoe snel je daarmee kunt. Voor golfliefhebbers zijn er fantastische golfbanen in de duinen.

Als je een echte uitdaging zoekt, is een tandemsprong misschien een optie. Op een hoogte van zo’n 3 kilometer spring je samen met je tandemmaster uit het vliegtuig. Je valt met een snelheid van 200 km naar beneden, tot de parachute zich opent. Dan zweef je als een veertje naar beneden. Ze zeggen dat een skydive een van de mooiste ervaringen van je leven is.

Op de Waddeneilanden kun je natuurlijk ook heerlijk paardrijden. Misschien droom je ervan om nog eens op een IJslander over het strand te galopperen. Ook dat kan op de Wadden. Wapperende haren, het geluid van paardehoeven, de branding, de wind en verder helemaal niets.

Laat je meenemen door Alexander - en ontdek surfen en meer op Ameland

Lees hier meer over activiteiten op de Wadden

Kijk ook eens bij:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.