Marinemuseum

DEN HELDER

Het Marinemuseum is gevestigd op de Oude Rijkswerf, waar vroeger marineschepen werden gebouwd en onderhouden. Uniek is de onderzeeboot Tonijn, deze onderzeeboot kan van binnen bekeken worden. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden spannende verhalen over...

Kidsproof 2023 en een bronzen award voor leukste uitje van Noord-Holland voor het marinemuseum!

Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt beleeft. Stap aan boord van de museumschepen en leer door de interactieve tentoonstellingen meer over de geschiedenis van de Koninklijke Marine.

Stap aan boord! Wie de marine wil beleven, moet bij het Marinemuseum zijn. Het Torentje laat je kennismaken met de rijke geschiedenis. Ontmoet zeehelden en bekijk wapens en uniformen. Het Marinemuseum is gevestigd op de Oude Rijkswerf, waar vroeger marineschepen werden gebouwd en onderhouden.

Uniek is de onderzeeboot Tonijn, deze onderzeeboot kan van binnen bekeken worden. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden spannende verhalen over de Koude Oorlog. Het museum biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er theatervoorstellingen, speurtochten voor diverse leeftijden en workshops in het kinderatelier. Sinds 2022 is de nieuwe tentoonstelling Navy Games te bewonderen in het museum. Stap in de wereld van serious gaming en test je eigen skills met de vaarsimulatie, World of Warships en Zeeslag.

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor een bedrijfsuitje, een netwerkdag of vergadering? Informeer naar de mogelijkheden.

Het Marinemuseum is weer Kidsproof voor 2024 net als in 2023!

Het Marinemuseum in Den Helder heeft van de Museuminspecteurs weer het label Kidsproof ontvangen. “Je leert van alles over de geschiedenis van de marine. Je kunt in een echte onderzeeër en er is veel te doen”, zei een van de jonge museuminspecteurs over het Marinemuseum.’’ Ook het Reddingmuseum in Den Helder is weer Kidsproof bevonden.

In 2023 heeft het Marinemuseum ook de bronzen award voor leukste uitje in Noord-Holland gewonnen via de ANWB.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Marinemuseum

Hoofdgracht 3
1781 AA DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.