Palingvangst en verkoop

Westerland

Kringloopvisserij en ondersteuning aan glasaalfonds svvbnb.nl Stichting Verbetering Visstand & Visserij Biodiversiteit Noord- Holland.

Kringloopvisserij en ondersteuning aan glasaalfonds svvbnb.nl Stichting Verbetering Visstand & Visserij Biodiversiteit Noord- Holland. ​Elk voorjaar wordt er glasaal uitgezet zo wordt er een bijdrage geleverd aan het in het balans houden en verbeteren van de palingstand. “Van elke 20,00 aan omzet gaat er 1,00 naar het glasaalfonds”. Zo help je als klant mee aan de palingstand.  Om in de toekomst zeker te kunnen zijn van een gezonde palingstand zijn wij bezig met het opzetten van een kringloopvisserij. Niels en Deborah de Haan hebben in 2022 nog 41 kilo glasaal uitgezet, dit is essentieel voor het in stand houden van de palingpopulatie in de Wieringermeer.  

​De meeste Nederlandse binnenwateren zijn afgesloten van volle zee. Het uitzetten van glasaal is daardoor noodzakelijk.  ​Van medio begin juni tot begin september, vrijdag van 12 tot ​18 uur en zaterdag van 10 tot 18 uur aanwezig op de Poelweg 50, Westerland met vers gerookte paling, broodje paling en overige paling producten, van de eigen wild gevangen paling. ​Duurzaam gevangen en duurzaam en ambachtelijk gerookt. Van 1 september tot 1 december wordt er niet op aal gevist.  ​Ook vist Niels vist als beroepsvisser in de Wieringermeer polder en het Amstelmeerkanaal (in de volksmond Wieringerandkanaal. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Palingvangst en verkoop

Poelweg 50
1778 KC Westerland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.