Toeristisch Infocentrum Den Helder

DEN HELDER

Alles weten over de stoere en maritieme stad Den Helder? In het informatie en bezoekerscentrum op Willemsoord geven wij antwoord op al jouw vragen – informatie en tips te over. Zien, doen beleven – aan keus geen gebrek in Den Helder: musea, attracties en...

Voel je welkom bij het Toeristisch Infocentrum Den Helder!

Alles weten over de stoere en maritieme stad Den Helder? In het informatie en bezoekerscentrum op Willemsoord geven wij antwoord op al jouw vragen – informatie en tips te over.

Tevreden Zien, doen beleven – aan keus geen gebrek in Den Helder: musea, attracties en evenementen bezoeken, fietsen, wandelen, logeren, (fun)shoppen, eten, excursies op land en water. Het is maar een greep. ‘Veelzijdige stad, mooie stoere omgeving’ – zo klinkt het volgens Alexia en Sylvia vaak uit de mond van tevreden passanten en toeristen. En: ‘Dat gaan we in een dag niet redden’. Nog beter, meent het team: ‘We komen zeker terug!’ En dat niet in de laatste plaats door het prettige winkelklimaat in Den Helder, de diversiteit aan restaurants en het uitgaansleven met veel muziek.

(Nieuwe) bewoners ‘Het Infocentrum is er ook voor de (nieuwe) bewoners van Den Helder,’ aldus het team. ‘Alle informatie ligt bij ons klaar om de stad beter te leren kennen. En een leuk familie-uitje is bij ons zo geregeld. ‘Je kunt natuurlijk ook terecht voor souvenirs en cadeaubonnen.’ Aanbevolen: ‘Verras een kennis of familielid met een typisch lokaal presentje of doe mee aan een van de vele excursies, zoals rondleidingen over het Koninklijk Institituut voor de Marine, Fort Erfprins of de bijzonder interessante hostorische rondleiding over Willemsoord – geboekt ben je zo.’

(H)eerlijke Helderse producten Een Helders geschenk is niet alleen voor de toerist leuk om als souvenirs mee naar huis te nemen, maar ook om familie of kennissen mee te verrassen. Wie is er niet trots op zijn eigen stad!

Dat Den Helder een stad is om trots op te zijn, uiten de creatieve ondernemers van Den Helder door steeds nieuwe, eerlijke en vooral lokale producten te ontwikkelen. Denk aan kaas, banket, jam, honing, maar ook – proost! – een lekkere kruidenbitter of eigen gebrouwen biertje. Ook souvenirs zoals replica vuurtorens van de Lange Jaap, magneten met de tekst ‘I love Den Helder’ of bijvoorbeeld vingerhoedjes met het wapen van Den Helder ontbreken natuurlijk niet in het assortiment dat het Infocentrum biedt.

Water = Varen Als je Den Helder zegt, dan zeg je ook water en – dus – varen! Het Infocentrum boekt diverse aantrekkelijke vaartochten vanuit de Museumhaven waar veel gerestaureerde historische schepen liggen afgemeerd. Met de vaarten van ondermeer een Helderse botter of een historische sleepboot raak je vaak even ‘buitengaats’ op ’t Wad. Grote kans dat je daar een zeehond spot of dat de boot even voorbij de imponerende Marinehaven stoomt. Aan boord vertellen stuurlieden of gidsen over interessante bezienswaardigheden op en rond het water van Den Helder. Vaarperiode: voornamelijk mei tot oktober.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Toeristisch Infocentrum Den Helder

Willemsoord 52
1781 AS DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.