Hortus Overzee

DEN HELDER

In het centrum van Den Helder ligt, verborgen in een woonwijk, Hortus Overzee. Je vindt hier niet alleen een schitterende collectie kleurrijke, tropische planten, maar ook de grootste rustgevende Japanse tuin in Nederland, met stromend water, natuurstenen...

In het centrum van Den Helder ligt, verborgen in een woonwijk, Hortus Overzee. Je vindt hier niet alleen een schitterende collectie kleurrijke, tropische planten, maar ook de grootste rustgevende Japanse tuin in Nederland, met stromend water, natuurstenen bruggetjes, koi-karpers, schildpadden en natuurlijk veel mooie planten. Ontworpen en aangelegd door professoren uit de Japanse tuinstad Kyoto. De verzameling tropische planten en bomen uit de hele wereld is in vele jaren opgebouwd en stelt de bezoekers in staat een botanische wereldreis te maken. Je vindt er sinaasappelbomen, bananenplanten, orchideeën, palmen, agaven. Te veel om op te noemen!

In de tropische kas waan jij je in de tropen. Laat je verrassen, verwonderen en inspireren in onze sfeervolle kassen en geheime tuinen. Naast volgroeide tropische planten leven er ook vogels in deze tropische tuin. In de vlinderkas is de levenscyclus van vlinder (ei – rups – pop – vlinder) te bewonderen. De cactuscollectie van Hortus Overzee is bijzonder in zijn soort. Ook de fraaie verzameling kuipplanten is het bewonderen waard!

Het zal je dan ook niet verbazen dat de Hortus tevens een prachtige locatie is voor huwelijken, fotoreportages, lunches, High Tea's en andere feestelijke bijeenkomsten. Gelegen in het centrum van Den Helder, vindt je niet alleen een schitterende collectie kleurrijke tropische planten, maar ook de grootste Japanse tuin in Nederland met stromend water.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Hortus Overzee

Soembastraat 83
1782 SM DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.