Museumhaven Willemsoord

DEN HELDER

Geniet van allerlei klassieke schepen, karakteristieke gebouwen en maritiem ambachtelijke reuring. Bezoek een heel bijzonder lichtschip, maak een rondvaart op bijv een klassieke sleepboot of maak een dagtocht met een botter! Goed voor een heerlijk dagje (...

De Stichting Museumhaven Willemsoord (SMW) stelt zich ten doel de Museumhaven Willemsoord uit te bouwen tot een volwaardig, authentiek complex waar historische schepen worden afgemeerd, (indien nodig) in oorspronkelijke staat worden hersteld, waar maritieme ambachten worden uitgevoerd, en waar het geheel ook als toeristische attractie wordt geëxploiteerd, om daarmee de maritieme identiteit van Willemsoord en Den Helder te etaleren.

Het maritiem-historisch karakter van Willemsoord wordt in belangrijke mate verzorgd door de “ aankleding” met zo’n 30 tot 50 nautische monumenten, en de maritiem-ambachtelijke bedrijvigheid die nodig is om de schepen in goede staat te krijgen en te houden. Om dat doel te bereiken zijn niet alleen aantrekkelijke financiële voorwaarden nodig, maar ook geschikte faciliteiten om de schepen in goede staat te krijgen en te houden, zoals werkplaatsen, en dok- en hellingfaciliteiten. De SMW, daarin voor veel uitvoerende, operationele activiteiten ondersteund door de Stichting Nautische Monumenten (SNM), spant zich in om met name de faciliteiten voor, en voorwaarden waaronder nautische monumenten op Willemsoord kunnen liggen, zo aantrekkelijk te maken dat Willemsoord voor de eigenaars van dit soort schepen een gewilde ligplek is.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museumhaven Willemsoord

Willemsoord 73
1781 AS DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.