Roode Hoofd en schelpen rapen

Lauwersoog

Deze tocht is voor het hele gezin. Het schip Silverwind neemt je mee op excursie richting de zeehondenbanken. De wadlooptocht is gemakkelijk, terwijl je toch alle aspecten van het wadlopen beleeft.

We vertrekken vanuit de visserijhaven van Lauwersoog met de Silverwind naar de droogvallende zandplaat Roode Hoofd. Het schip Silverwind neemt je mee op excursie richting de zeehondenbanken. Na aankomst gaat men via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord. De wandeling gaat voornamelijk over harde zandplaat, dus ook prima geschikt voor kinderen en hun(groot) ouders. Bij de oester- en mosselbanken ligt wel slik. We lopen daar langs, maar voor de liefhebbers mag er ook een stukje door het slik worden gelopen om te ervaren hoe dat is. Desgewenst kan er ook nog op de noordwesthoek van de zandplaat een stuk door het water gelopen worden. Onderweg zijn er meerdere plekken waar schelpdieren kunnen worden geraapt. Per persoon mag je maximaal 10 kg aan mosselen en oesters rapen voor eigen gebruik. Kinderen krijgen aan boord een klein jutezakje om hun gevonden schelpen in mee te nemen.

Auto parkeren langs de waterkant tegenover NG Shipyards, Haven 30. De Silverwind ligt aan steiger I. De wadloopkleding bestaat standaard uit gelaagde bovenkleding met daarbij een wind- of regenjack, een korte broek en een paar stevige sokken. Het dragen van een pet is aan te raden. De tocht mag op lage schoenen worden gelopen, maar niet op laarzen of open schoenen zoals sandalen en waterschoenen. Een handdoek met droge kleren en schoenen meenemen aan boord van het schip.

Wanneer:
22 juni t/m 7 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 20,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Roode Hoofd en schelpen rapen

Haven 26
9976 VN Lauwersoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.