Travel Trade

UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee vind je in het Noorden van Nederland. Een authentiek gebied, ideaal voor liefhebbers van ruimte, natuur, eten en cultuur. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol is het slecht 45 minuten rijden. Dit grootste getijdengebied ter wereld biedt fantastische mogelijkheden voor een unieke vakantie. Of je nu op zoek bent naar een ecobestemming, allotments, een op maat gemaakte groepsreis, een weekendje weg of een dagtrip. We helpen (online) touroperators graag op weg.

Over het Waddengebied:

Ontdek gezellige stadjes, het oeroude maritieme cultuurlandschap en de prachtige ongerepte natuur. Het Nederlandse gebied rond Waddenzee UNESCO Werelderfgoed is zo veel meer dan strand, dijken en zee. Het is een landschap van verhalen, met onverwacht mooie plekjes en fraaie monumenten. Stoere romaanse kerkjes, eeuwenoude waterwegen met dito waterwerken, kleine restaurants waar met zilte groenen en zeevruchten wordt gekookt en bijzondere Land Art die betekenis geeft aan plek of landschap. 

Ontdek meer over het Waddengebied

Over Travel Trade

Voorbeeldreizen

Bekijk onze voorbeeldreizen en ontdek wat het team van Travel Trade voor je kan betekenen. 

© VVV Vlieland - Linde Fotografie

Bereikbaarheid

Het Waddengebied in Nederland is uitgestrekt over de drie Noordelijke provincies (Noord-Holland, Friesland en Groningen) en is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Contact

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van je reis, op zoek naar hotels. Of wil je meer weten van het gebied? Neem contact met ons op.

© Jurjen Veenman

Agenda

Waar kan je ons persoonlijk ontmoeten? 

Famtrips & bezoek aan het gebied

Als touroperator het gebied ontdekken? Dat kan natuurlijk! Het is mogelijk om een persoonlijke famtrip aan te vragen. Of schrijf je in voor onze webinar en bezoek het gebied virtueel.

Persoonlijke famtrip

Op basis van je wensen kunnen we een persoonlijke tour door het Waddengebied voor je organiseren op een moment dat dit jou uitkomt. Graag horen we je interesses en wensen zodat we een op maat gemaakt voorstel kunnen maken.

© Marcel van Kammen

Contact

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van je reis, op zoek naar hotels. Of wil je meer weten van het gebied? Neem contact met ons op.

Verhaallijnen

Werelderfgoed

In 2009 werd de Waddenzee UNESCO Werelderfgoed: in Nederland het enige natuurlijke werelderfgoed. De dynamiek van het enorme getijdengebied was een belangrijke reden voor de toekenning. Elk tij verandert het landschap van geulen, slenken en zandplaten. Daarnaast is de Waddenzee trekpleister van miljoenen vogels en vissen. Langs de randen van het Wad komen zeldzame pionierssoorten voor. En de vergezichten zijn weergaloos. Het paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Meer over het Werelderfgoed

Watererfgoed

Het Waddengebied is ook de bakermat van de waterwerken waarmee Nederland zijn internationale reputatie heeft opgebouwd. Hier vindt je Dutch Delta Design in zijn oorsprong. Zowel langs de kust als op de eilanden vind je talrijke sporen. Van de terpen en wierden tot de Afsluitdijk en Vismigratierivier die hierin nu wordt aangelegd. En dan nog de vele polders, sluizen, gemalen en dammen. Het gebied laat zich lezen als een geschiedenis van de relatie tussen mens en zee. Maar wel met de blik op de toekomst, want met name de eilanden lopen voorop in de transitie naar een duurzame en circulaire economie. Veel stof dus voor boeiende reportages en reisverslagen.

Meer over Watererfgoed

Smaak van het Wad

Er zijn verschillende manieren om de Smaak van het Wad te ervaren. Het waddengebied heeft zich culinair sterk ontwikkeld. Steeds meer chefs werken met streekproducten (herkenbaar aan het keurmerk Waddengoud) en maken gebruik van de kenmerkende zilte smaken. Avontuurlijker is het onder begeleiding zelf bij elkaar zoeken van een maaltje zeevruchten en zilte groenten. Op steeds meer plekken organiseren kenners van het ‘wad-eet-excursies’. Ook de duurzame vissers, van wie een aantal met oude of duurzame technieken vangt, nemen graag gasten mee aan boord. En er is kaas, mosterd, jam, bier en nog veel meer lekkers van het wad. Kom je ook proeven?

Militair Erfgoed – Atlantikwall

Door de verbinding met open zee is het Wad een van de toegangspoorten naar Nederland. Dat zie je onder meer terug in het vele militaire erfgoed dat hier in de loop van de eeuwen is gebouwd om de grens te verdedigen. Van de schansen in Oost-Groningen, de kazematten bij de Afsluitdijk tot het Napoleontische Fort Kijkduin in Den Helder. Veel van dit erfgoed is of wordt op dit moment ontsloten voor bezoekers, waaronder tien locaties van de Duitse Atlantikwall, de vijfduizend kilometer lange verdedigingslinie langs de Europese westkust. Op de eilanden zijn de bunkers en stellingen uitgegraven.