Restaurant 't Ailand

Lauwersoog

Restaurant 't Ailand is één al liefde voor de zee, de natuur en het Waddenland.

Restaurant 't Ailand is gelegen aan de Waddenzee op het puntje van de Haven. Wadvissers Jan en Barbara Geertsema serveren hier hun eigen vangst en de vangst van hun collega's.  Je kan er genieten van verse poon, kabeljauw en zeebaars. En natuurlijk ook Wilde Wad Oesters, garnalen, kokkels, direct van het Wad.

De vis wordt niet gepaneerd, maar naturel op de huid gebakken en geserveerd met huisgemaakte patat. Voor vegetariërs en 'visverlaters' tovert de kok graag iets extra lekkers op tafel, zoals een hachée van seitan of een runderstoofpotje.

Er heerst een ongedwongen huiselijke sfeer en kinderen zijn welkom. Ook honden zijn geen probleem, zolang ze zich gedragen.  't Ailand is ook de thuisbasis voor onze Wadvistochten, en in de viswerkplaats worden Workshops gegeven.

Duurzame ondernemer

Bij Restaurant 't Ailand staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  We hebben plantenbakken met bloemen voor insecten. Veel inheems materiaal, zelf opkweken uit biologisch zaad. Kompost van gemeentewerf ipv potgrond en tuinaarde uit tuincentrum (want die kan behandeld zijn tegen insecten).

 • Duurzaam gebruik van water

  We maken gebruik van een regenton voor de planten. Handenwaswater van dakterras komt ook in regenton. En hebben een zuinigere vaatwasser en wasmachine.

 • Duurzame energiebronnen

  Veel zonnepanelen gelegd. Koelcel en vriescel geheel vervangen, nieuwe indeling, betere isolatie, zuinigere koelmotoren. Minder 'dagkoelingen' laten draaien.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Als er een actuele aanleiding is dan vragen we actief om extra fooi en schenken de hele fooienpot aan een goed doel.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Minder suiker, minder zout. Rekening houden met 'het hongerige brein'. En voedseleducatie.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  We hebben een samenwerking met biologisch akkerbouwbedrijf Westers. Zij telen de aardappels voor onze patat, deels bemest met zeewierbijvangst uit onze visnetten.

Lees meer over duurzaam reizen
Type eetgelegenheid:
Eetgelegenheid/Lunchroom/Restaurant/Eetcafé
Gelegenheid:
Lunch/Diner
Bezorgopties:
Afhalen
Openingstijden:
Nu geopend

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.