Museum 't Behouden Huys

West-Terschelling

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig! Stap aan boord van de Lutine en ontdek wat er in de avond van 9 oktober 1799 gebeurd is, toen het schip met al zijn goud ten onder ging.

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig! Stap aan boord van de Lutine en ontdek wat er in de avond van 9 oktober 1799 gebeurd is, toen het schip met al zijn goud ten onder ging. Of ga met je familie op ontdekkingsreis met Willem Barentsz en zijn bemanning naar het ijskoude Nova Zembla. En wist je dat bijna alle huizen van West-Terschelling in 1666 door de Engelsen in de as werden gelegd en de rook te zien was tot ver in Friesland? Dominee Grevensteijn vertelt je er alles over. 

Het museum heeft ook een gratis audiotour boordevol boeiende verhalen in het Nederlands en in de drie Terschellinger dialecten. Voor onze buitenlandse bezoekers zijn alle verhalen in het Duits en Engels te beluisteren. Kom langs en ontdek het zelf!

Prijsinformatie:
Vanaf € 3,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museum 't Behouden Huys

Museum 't Behouden Huys
Commandeursstraat 30
8881BB West-Terschelling
Plan je route

vanaf jouw locatie

Koop nu je kaartje


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.