Mariëndal

DEN HELDER

Eind 2005 is de natuur in Den Helder uitgebreid met ruim 50 hectare struinnatuur. Bollengrond is omgezet in lage duintjes, duingraslanden en waterpartijen. Kom eens op bezoek en verbaas je over de rijkdom aan bloemen, vlinders en vogels. Vergeet je laarze...

Eind 2005 is de natuur in Den Helder uitgebreid met ruim 50 hectare struinnatuur. Bollengrond is omgezet in lage duintjes, duingraslanden en waterpartijen. Kom eens op bezoek en verbaas je over de rijkdom aan bloemen, vlinders en vogels. Vergeet je laarzen niet!

Opvallend onderdeel van het natte gebied is de haye. Een sloot waaruit vroeger zand is gewonnen voor het opwerpen van de zanddijk. Ook bijzonder is een duinrel. Als het niet al te droog is stroomt hier kwelwater uit de hoger gelegen duinen. Het terrein is in de winterperiode heel nat door de regenval en kwel uit de naastgelegen duinen. In de loop van de zomer daalt het waterpeil.

Wat meteen opvalt zijn de eerste dieren die het terrein meteen zijn gaan verkennen en waarvan de sporen te vinden zijn in het terrein. Zo zijn de vos, konijn en haas hier terug te vinden. Mariëndal trekt als een magneet vogels aan. Grauwe ganzen, watersnippen en scholeksters worden dagelijks gezien en natuurlijk vinden ook meeuwen hier hun rust. Indrukwekkend is de bloemenpracht, vooral in het voorjaar en de zomer. Soorten als rietorchis, moeraskartelblad, ratelaar en echte koekoeksbloem kleuren het gebied.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Mariëndal

Jan Verfailleweg 622
1783 BW DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.