Alliance Française Den Helder

JULIANADORP

De Alliance Française is een wereldwijde vereniging van en voor mensen die een actieve belangstelling hebben voor Frankrijk, de Franse taal, de Franse cultuur en samenleving. Inmiddels is de Alliance Française des Pays-Bas uitgegroeid tot een organisati...

De Alliance Française is een wereldwijde vereniging van en voor mensen die een actieve belangstelling hebben voor Frankrijk, de Franse taal, de Franse cultuur en samenleving.

De Alliance Française is opgericht in 1883 in Parijs, waar nog altijd de hoofdzetel is gevestigd.

In 1888 werd in Nederland de Alliance Française des Pays-Bas opgericht. Wereldwijd, verspreid over 138 landen, zijn er thans meer dan 1080 vestigingen.

Inmiddels is de Alliance Française des Pays-Bas uitgegroeid tot een organisatie met 34 afdelingen, waaronder die van Den Helder.

Sinds de oprichting in 1883 is de doelstelling niet veranderd, namelijk het bevorderen van de kennis van Frankrijk en de Franse taal. Er worden culturele activiteiten en taalcursussen georganiseerd voor allen die zich daarvoor interesseren.

Meer informatie over de doelstellingen kunt u vinden op de homepage van de Alliance Française des Pays-Bas via www.afpb.nl/den-helder

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Alliance Française Den Helder

Doorzwin 4165
1788 NP JULIANADORP
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.