Rustpunt Garstvrij (theetuin)

Westerlee

Voor een kopje koffie of thee naar Rustpunt GArSTVRIJ in Westerlee

Aan de NAP-route (fietsroute van Bad Nieuweschans naar Breda) en de knooppunten fietsroute (tussen knooppunt 91 en 93) ligt op de 1e Garstelaan in een bosrijke omgeving ons huis (anno 1928) alwaar wij op ons erf een rustpunt voor wandelaars en fietsers gerealiseerd hebben.
Aan de kant van de weg staat het rustpuntbord waarbij aangegeven wordt of het rustpunt gesloten of geopend is. Daarnaast zijn wij ook op afspraak open. Wij adviseren u voor (wandel- of fiets) groepen vooraf een afspraak te maken zodat wij uw wensen kunnen bespreken. Vanaf 4 personen verzorgen wij ook een high-Tea.  

Naast het schenken van koffie of thee (met iets lekkers) verstrekken wij ook frisdranken. Verder kan er door de bezoekers gebruik gemaakt worden van een separaat toilet en is een aansluitpunt om de accu van de elektrische fiets op te laden. In onze blokhut hebben wij actuele informatie over de omgeving die beschikbaar gesteld is door ZO Groningen.

P.S. In verband met mogelijke virus-besmettingen (w.o. Corona) nemen wij nog steeds extra hygienemaatregelen. 

Ons Rustpunt (waar Rust nog met een hoofdletter geschreven mag worden), is via het pad van het natuurterrein De Garst te bereiken (na het bord Groningse Stuwwallen van Staatsbosbeheer). 

Mochten er overnachtingsplannen zijn informeer dan ook naar ons Gastenverblijf .  

Streekinformatie Naast een mooi wandelgebied in de directe omgeving (o.a. de Beleefroute Slag bij Heiligerlee) zijn er ook verschillende bezienswaardigheden op korte afstand te bereiken w.o. het museum Slag bij Heiligerlee, het standbeeld Graaf Adolf (begin 80 jarige oorlog) en het Klokkengieterijmuseum. Ook Winschoten (tweede winkelstad van Groningen) en het recreatiegebied De Blauw stad (met twee strandjes), Landgoed Ennemaborgh (14e eeuwse borg) in Midwolda, het Thermaal bad in Bad Nieuweschans en het vestingstadje Bourtange zijn zeker een bezoek waard.

Naast diverse horecagelegenheden is er nog veel meer in het (Oost) Grunningse te vinden. Uiteindelijk gaat er niets boven Grunn’n.

Voor informatie kunt u ons ook telefonisch bereiken op telefoonnummer 06-57889762


Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Rustpunt Garstvrij (theetuin)

1e Garstelaan 4
9678 RS Westerlee
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.