B&B D’Olle Pastorie

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Waddengoud

Vierhuizen

Bed & Breakfast D’Olle Pastorie in Vierhuizen is een knusse plek om te verblijven en een ideale uitvalsbasis voor leuke activiteiten in het Waddenkustgebied.

Het dorpje Vierhuizen in het noorden van Groningen ligt vlakbij het Lauwersmeergebied en de Wadden, hier ervaar je serene rust. In het centrum van het dorp, aan de Hoofdstraat zit B&B D’Olle Pastorie van uitbaters Marten en Irene Japenga. De B&B is gevestigd in de oude pastorie van het kerkje van Vierhuizen en die sfeer heeft het nog steeds. Er zijn vier sfeervolle slaapkamers ingericht die variëren van tweepersoons kamers tot een royale familiekamer. De kamers zijn los te reserveren, maar wanneer je er even met de familie of met vrienden tussen uit wilt is het ook mogelijk alle kamers gelijktijdig te huren als een soort vakantiehuis. Wanneer je de kamers allemaal huurt kun je, naast de woonkamer en eetkamer voor de gasten, ook gebruik maken van de royale keuken in totale privacy en intimiteit. ’s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt klaar met verschillende streekproducten, vers fruit, verse sappen en uiteenlopende soorten broodbeleg. Naast de B&B zit ook een vrijstaand appartement met sauna gelegen in de ruime, volgroeide, groene tuin van de pastorie. Het appartement is van alle gemakken voorzien en beschikt over zowel een infrarood-sauna en een hout gestookte Finse sauna. Of je met familie, vrienden of alleen op pad gaat, D’Olle Pastorie is een ideale plek om te overnachten.

Duurzame ondernemer

Bij B&B D’Olle Pastorie staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  In onze tuin gebruiken we geen chemische middel, zorgen voor diversiteit in beplanting en verschillende hoogtes van beplanting.

 • Duurzaam gebruik van water

  Toiletten en douches met waterbesparing en het gebruik van regentonnen voor het besproeien van tuinplanten worden toegepast.

 • Duurzame energiebronnen

  Sinds twee jaar beschikken we over 46 zonnepanelen, lage-temperatuurverwarming (vloerverwarming) in bijna al onze gastenruimten, infraroodpanelen, twee zonneboilers, hoogrendements-cv-ketels en een laadstation voor elektrische auto's.

 • Gebruik van materialen

  We streven ernaar om waar mogelijk zoveel mogelijk biologisch afbreekbare materialen te gebruiken.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  We streven naar een zo duurzaam en circulair mogelijke levensstijl, waarbij we ook in onze inkoopbeslissingen en productaanschaffen rekening houden met duurzaamheid.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Dit is diep verweven in onze identiteit en weerspiegelt zich in al onze activiteiten.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  We maken gebruik van lokale producten, fungeren als ambassadeurs voor de regio Het Hogeland en zijn tevens Gastheer/Vrouw van het Nationaal Park Lauwersmeer. We brengen de regio onder de aandacht van onze gasten op het gebied van natuur, cultuur en maatschappelijke aspecten.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je B&B D’Olle Pastorie

Hoofdstraat 28
9975 VS Vierhuizen
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.