Nieuwedieper Visserskoor

DEN HELDER

Het Nieuwedieper Visserskoor Dit mannenkoor telt op dit moment ongeveer 43 leden. Een koor dat is geboren uit de Helderse visserij. Het is inmiddels uitgegroeid tot een groep zingende mannen die tijdens het optreden hun professionele mannetje staan. Deze...

Het Nieuwedieper Visserskoor

Dit mannenkoor telt op dit moment ongeveer 43 leden. Een koor dat is geboren uit de Helderse visserij. Het is inmiddels uitgegroeid tot een groep zingende mannen die tijdens het optreden hun professionele mannetje staan. Deze optredens overschrijden niet alleen de stadsgrens van Den Helder, maar zelfs de landgrenzen.

Doelstelling De doelstelling van het koor, het versterken van onderlinge solidariteit en het brengen van ontspanning voor opvarenden van de Helderse vissersvloot, is daarbij nooit verloren gegaan maar heeft zich uitgebreid tot buiten de grenzen van de visserij. De leden van het koor zijn inmiddels lang niet allemaal meer direct of indirect betrokken bij de zee, maar bij het beluisteren van de eerste maten van het repertoire proeft men toch de zilte zee.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Nieuwedieper Visserskoor

Drs. F. Bijlweg 9
1784 MC DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.