Domies Toen

Domies Toen Tuin en Theeschenkerij

De grond hoorde ooit bij de weem, de pastorie van de kerk, die tevens dienst deed als boerderij, zodat de dominee in zijn eigen levensonderhoud kon voorzien. De weem is er niet meer, maar het prieel uit 1710 waarin dominee zijn preken schreef, is wel bewaard gebleven.

De theeschenkerij bij Domies Toen, gelegen in een sfeervolle tuin, met uitzicht op de Petruskerk en op Domies Toen, is gevestigd in het historische gebouwtje voor godsdienstonderwijs uit 1888. De theeschenkerij heeft een sfeervol terrras, met ook een zitje aan de ‘Dobbe’, een zoetwatervijver om het vee te laten drinken, die dateert uit de 13e eeuw.

De botanische tuin is het hele gehele jaar geopend. De theeschenkerij is van woensdag tot en met zondag geopend, van 11:00 tot 17:00. 

Openingstijden

  • De tuin is het hele jaar toegankelijk.  In de winter is de theeschenkerij gesloten. De theeschenkerij is vanaf 1 maart op zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 april tot 1 november is de theeschenkerij geopend van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.00 uur. Tijdens Pasen, Pinksteren en de schoolvakanties is Domies Toen ook op maandag geopend.

Prijzen

  • Volwassenen€ 3,00
  • KinderenGratis Kinderen t/m 12 jaar gratis entree
  • LedenGratis
  • U kunt de entreeprijs voldoen in de theeschenkerij.

Neem alvast een kijkje

Contact

Adres:
Inez Geenen
Hoofdstraat 76
9968 AG Pieterburen
Plan je route
Afstand:

Locatie