Volkssterrenwacht De Jager

De Koog

Op Texel is het écht donker! Je kunt hier daarom extra goed van de sterrenhemel genieten. Naast Ecomare vind je het observatorium van Volkssterrenwacht De Jager. Het heeft vaste telescopen, zonnekijkers en een vrijstaande binoculairkijker.

Op Texel is het écht donker! Je kunt hier daarom extra goed van de sterrenhemel genieten. Naast Ecomare vind je het observatorium van Volkssterrenwacht De Jager. Het heeft vaste telescopen, zonnekijkers en een vrijstaande binoculairkijker. Er is altijd wat bijzonders te zien!

Tijdens het winterseizoen, als het ’s avonds vroeg donker is, worden er regelmatig kijkavonden gehouden. In de zomer is het observatorium soms overdag geopend. Je kunt dan zonnevlammen en zonnevlekken observeren door de speciale zonnekijker. Of de sterren of de zon te zien zijn, is afhankelijk van het weer. Neem daarom vooraf contact op met de sterrenwacht.

Kijk voor meer informatie over de kijkavonden en lezingen van de sterrenwacht op de website van Volkssterrenwacht De Jager of op de excursiepagina van Ecomare

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Volkssterrenwacht De Jager

Volkssterrenwacht De Jager
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.