Uitkijktoren De Reiddomp

Kollumerpomp

Op de rand van het Diepsterbos vind je uitkijktoren De Reiddomp. Deze toren staat half in het bos, het geeft een bijzonder kijkje op hoogte in de boomkruinen.

De 25 meter hoge toren in het Diepsterbos werd in oktober 2022 geopend als het hoogtepunt van het project Rondje Lauwersmeer. De toren kan gezien worden als twee losstaande torens die aan elkaar gekoppeld zijn. Het deel in het bos is groen en het deel aan de meerzijde heeft bruinkleurige cortenstalen panelen. De toren is onder andere te bereiken via de beleefroute die door het bos is aangelegd. Naast dat je in de toren kan genieten van bijzondere vergezichten kan je hier ook een heleboel leren. Op de educatieve informatiepanelen leer je van alles over het unieke Nationaal Park Lauwersmeer. Zo leer je alles over de thema’s Wad en Woud. Terwijl je uitkijkt over de ruige rietvelden, het Lauwersmeer en bij helder weer ook Schiermonnikoog vliegen er ook een heleboel vogels voorbij. In en rondom het Diepsterbos bivakkeren regelmatig soorten als de aalscholver, het baardmannetje en de bruine kiekendief. Met een beetje mazzel zie je misschien ook wel de zeearend!

Nationaal Park Lauwersmeer
Toen in 1969 de Lauwerszee werd afgesloten van de Waddenzee ontstond het Lauwersmeer. Niemand had destijds kunnen voorspellen dat het Lauwersmeergebied een van de mooiste natuurgebieden van Nederland zou worden. Deze combinatie van vergezichten op de horizon, schitterende flora en fauna en zo veel ruimte voor recreatie vind je nergens anders.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Uitkijktoren De Reiddomp

, Nederland
Kollumerpomp
9976 VT Kollumerpomp
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.