De Slufter

De Koog

De Slufter is het enige gebied in Nederland waar de zee ongehinderd kan binnenstromen. Bij hoog water overstromen de kreken in het gebied en loopt De Slufter vol.

De Slufter is het enige gebied in Nederland waar de zee ongehinderd kan binnenstromen. Bij hoog water overstromen de kreken in het gebied en loopt De Slufter vol. Er groeien alleen planten die het zoute water kunnen overleven, zoals lamsoor en zeeaster. Als ze in de zomermaanden in bloei staan, kleuren ze De Slufter roze, lila en paars. In het najaar geeft zeekraal het gebied een rode gloed. De Slufter is goed bereikbaar en door het gebied lopen verschillende wandelpaden. 

Door De Slufter en De Muy lopen prachtige wandelpaden en Staatsbosbeheer heeft er diverse bewegwijzerde routes uitgezet. Ook meer noordelijk is de natuur zeker de moeite waard. Het strand rond de vuurtoren is indrukwekkend breed en biedt een geweldig uitzicht op de Wadden- én Noordzee. Kom naar de vogelkijkhut (kijkpunt Zuid) om vogels te spotten! Kweldersoorten als de Frater, een Strandleeuwerik en Oeverpieper kun je hier verwachten. Ook diverse roofvogels, eenden, steltlopers (hoogwatervluchtplaats) kun je er tegen komen. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Slufter

De Koog
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.