Camping Landgoed Wilgenheerd

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

Wehe-den Hoorn

Het mooie, kleinschalige natuurkampeerterrein van Wilgenheerd is idyllisch en beschut gelegen. Een prima uitvalsbasis om het prachtige Groninger Hogeland te ontdekken. Rust, ruimte, nieuw sanitair. 13 kampeerplekken waarvan 2 glamping accomodaties.

Op het Hogeland van Groningen ontmoeten land en zee elkaar. In dit weidse waddenland vind je dit unieke en gastvrije logeeradres op een prachtplek. Op Landgoed Wilgeheerd kan het allemaal; ga aan de wandel, pak de fiets of boot om het afwisselende oude wierdenlandschap te ontdekken, bezoek Groningen of Dokkum, het indrukwekkende Unesco Werelderfgoed Waddenzee of geniet van vogels spotten in het Lauwersmeergebied of een dagje Shiermonnikoog. Het natuurkampeerterrein heeft 11 ruime plekken met stroom voor kampeerders met eigen tent, kleine caravan (tot 4,5m exclusief dissel) of kampeerbusje (tot 5 m). Daarnaast 2 schitterende glampingfaciliteiten; een comfortabele safaritent (2-4p) en een Glamping Tipi met buitenkeuken (2p). Er is altijd plek voor voorbijkomende wandelaars en fietsers. Het  sanitair is nieuw, schoon en fris. We hebben veel informatie over de omgeving en het Hogeland heeft een bruisende culturele agenda vol kleinschalige exposities, concerten en leuke streekmarkten. Wees welkom voor een korter of langer verblijf op ons campinkje, geniet van de rust en ruimte om je hoofd lekker leeg te maken en weer opnieuw op te laden!

Duurzame ondernemer

Bij Camping Landgoed Wilgenheerd staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  We hebben veel bloemenweides, gebruiken alleen biologische middelen en hebben natuurlijke insectenhotels.

 • Duurzaam gebruik van water

  We hebben waterbesparende douches, heatpipes en zonneboilers voor verwarming van water. In het sanitair gebouw staan aanwijzingen om mensen te herinneren aan 5 minuten douchen.

 • Duurzame energiebronnen

  De zonnepanelen , heatpipes en zonneboilers zorgen dat we voor een groot deel zelfvoorzienend zijn.

 • Gebruik van materialen

  We gebruiken ecologische en biologische schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en afwasmiddelen. Scheiden afval, duurzaam renoveren en hergebruik materialen daarbij.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Alle investeringen gebeuren duurzaam, met hergebruik van materialen waar het kan en door lokale vakmensen. Onze boodschappen voor onszelf en voor onze gasten dien we lokaal, zoveelmogelijk direct van de boer en van ambachtelijke winkels om ons heen.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Wij zorgen voor rust, ruimte en gastvrijheid. Gasten kunnen op verhaal komen en we bieden op ons landgoed mooie plekjes aan om van te genieten.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  We werken op ons landgoed samen met Binnenwerk. Dit is een club mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, begeleid door Staatbosbeheer, voor het onderhoud van ons landgoed. We bieden ze gastvrijheid, werken mee, een lunch en meer.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Camping Landgoed Wilgenheerd

Landgoed Wilgenheerd
Havenstraat 3
9964 AN Wehe-den Hoorn
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.