Plons - Retreats Lauwersoog

Lauwersoog

Duik in dynamiek!

De natuur is dynamisch, water, bos, zand, wind, zeezout in combinatie met jouw ademhaling, zintuigen en zenuwstelsel. Alles is in beweging. 

We organiseren retreats en wandelingen, waarbij het buiten-zijn lucht en ruimte geeft aan meer bewustzijn van die beweging. 

Bezinningsdagen
Bij de retreats staat bezinning centraal, waarbij er aandacht en tijd is voor een eigen vraag of thema, als je dat fijn vindt. We werken met visualisaties en meditaties. Soms met familie-opstellingen en altijd met de natuur. Kijk voor het programma en de werkwijze bij ‘Bezinningsdag in de natuur’. De inschrijving voor deze dag-retreat staat nu open. 

Breinbeweging
Bij de wandelingen ontdek je hoe je brein letterlijk in beweging komt, wist jij bijvoorbeeld dat wandelen creatief denkvermogen en alertheid stimuleert? Steek wat op van de funny facts en de oefeningen vanuit de neuropsychologie, inspirerend en gezond! En geniet van de natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer, die is ingenieus en heilzaam. Zoals een deelnemer zei: “Bedankt voor de warme wandeling, het leverde een fijne bewustwording op, het was verhelderend en stimulerend”

Gastenverblijf
Verder biedt De Wandelschuur een fijne plek om te overnachten voor twee personen. Voor als je zelf wilt wandelen en/of fietsen in dit gebied of voor als je het wilt combineren met een begeleide wandeling of een retreat. Een gastenverblijf (evt. met ontbijt) in het Nationaal park, aan de rand van het bos en tussen de zee en het meer in. 

https://retreatslauwersoog.nl/

Duurzame ondernemer

Bij Plons - Retreats Lauwersoog staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  De levende natuur is letterlijk onderdeel van het programma, op een manier dat het bewustzijn over biodiversiteit stimuleert.

 • Duurzaam gebruik van water

  We vragen altijd aan de deelnemers om ook zelf water in een eigen flesje mee te nemen.

 • Duurzame energiebronnen

  We zijn buiten, weer of geen weer. Hoeven niet te stoken en gebruiken ons lichaam om ons te verplaatsen.

 • Gebruik van materialen

  Voor de wandelingen maken wij geen gebruik van extra materiaal. De rest komt uit de natuur en zonder verpakkingen.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Geld kan sociale en ecologische waarde creëren, maar kleinschalig werken met zo weinig mogelijk geldstromen houdt intrinsieke motivatie en kwaliteit scherp.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Lopen is goed voor je stemming, je denkvermogen en het stimuleert creativiteit.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Gezonde mensen dragen bij aan een gezonde maatschappij. Verder is er aandacht voor de historie van het Nationaal Park Lauwersmeer.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Plons - Retreats Lauwersoog

De Wandelschuur
Schildhoek 2
9976 VW Lauwersoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Bekijk de website


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.