Accordeonola

DEN HELDER

Welkom bij accordeonvereniging Accordeonola uit Den Helder! Bij Accordeonola krijgen accordeonspelers de gelegenheid om samen muziek te maken in een accordeonorkest. Onder leiding van een vakbekwame dirigent proberen wij de lat hoog te leggen! Wij zijn...

Bij Accordeonola krijgen accordeonspelers de gelegenheid om samen muziek te maken in een accordeonorkest. Onder leiding van een vakbekwame dirigent proberen wij de lat hoog te leggen! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe en aansprekende muziek waarbij wij onze leden muzikaal uitdagen om het beste uit zichzelf te halen.

Ondanks dat er hard gerepeteerd wordt op de muziek, verlopen onze repetitieavonden in een ontspannen sfeer. Want ook dat vinden wij belangrijk bij Accordeonola!

Accordeonola 70 jaar! Eigenlijk al 71 jaar, immers, op 17 oktober 1951 is Accordeonola opgericht! We hadden mooie plannen voor een groots jubileumconcert. Maar door de Coronacrisis kon dat niet doorgaan. Het werd een aandenken ontworpen waarin ons wapen en 70jaar werd verwerkt. Toch nog in ieder geval een tastbare herinnering! Pas geleden werd na afloop van de jaarlijkse ledenvergadering het aandenken feestelijk overhandigd aan onze leden. Daarna werd samen genoten aan de koffie/thee en het bij behorende gebak. Zo werd het een gedenkwaardige en gezellige avond. We zijn alweer druk bezig met het maken van plannen voor optredens in de toekomst.

Wij willen de mogelijkheden die het accordeon biedt zo breed mogelijk uitdragen. Daarom geven wij regelmatig concerten en treden wij op bij culturele evenementen. Ook werken wij graag samen met andere muziekverenigingen en koren. Dit levert vaak bijzondere concerten op!

Accordeonola bestaat al sinds 1951 en heeft ongeveer 22 leden. De leden van Accordeonola spelen allemaal in het orkest en voor een deel in het ensemble. Het orkest speelt landelijk op 2e divisie niveau en het ensemble op 1e divisie niveau. Beide speelgroepen bestaan uit accordeonspelers met ondersteuning van keyboard en slagwerk. De repetities vinden plaats op donderdagavond.

Kijkt u vooral eens verder op onze website. U vindt er veel informatie over onze vereniging en het accordeon. Graag hopen wij u een keer te zien bij een van onze concerten of wellicht als nieuw lid!? 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Accordeonola

Pasteurstraat 147 A
1782 JC DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.