Expeditieschip Willem Barentsz

Harlingen

Expeditieschip Willem Barentsz momenteel bekend als "Witte Swaen", is gereconstrueerd in Harlingen door de bouwmethode van het eind 16e eeuw. Dit is zo wetenschappelijk mogelijk gevolgd door de gelijknamige stichting.

Expeditie schip Willem Barentsz momenteel bekend als "Witte Swaen", is gereconstrueerd in Harlingen door de bouwmethode van het eind 16e eeuw. Dit is zo wetenschappelijk mogelijk gevolgd door de gelijknamige stichting. 

De reconstructie werd uitgevoerd in Harlingen vanwege de praktische locatie, omgeving en toeristische aantrekkingskracht. Het expeditieschip met de naam 'Witte Swaen' is een must-visit als je in Harlingen een bezoekje brengt! Dit vanwege zijn unieke karakter en historische betekenis. In het voorjaar ligt het schip te dobberen in de Nieuwe Willemshaven. Vlakbij is er het Bezoekerscentrum, waar het verhaal van de overwintering op Nova Zembla verteld wordt en informatie over de bouw van het schip gegeven wordt. Op afspraak kan het Bezoekerscentrum bezocht worden. Klik hier om een afspraak te maken.

Ben je erg nieuwsgierig geworden? Lees hier het verhaal over het expeditieschip Willem Barentsz. Of breng een bezoekje aan Harlingen en ervaar het zelf! 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Expeditieschip Willem Barentsz

Bezoekerscentrum De Barentsz
Willemskade
Harlingen
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.