Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum

Hegebeintum

Het Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum ligt aan de voet van de hoogste terp van Nederland. Hier kunt u toegangskaarten kopen voor het Archeologisch Steunpunt, de kerk en Harsta State. Daarnaast vindt u hier het Terpcafé en TIP.

Het Friese Hegebeintum ligt in het Friese terpengebied. De terp is met zijn 8.80 meter boven NAP de hoogste terp van Nederland. In het dorp liggen drie bijzondere locaties die zijn opengesteld voor het publiek door de Stichting Terp Hegebeintum: het Kennis- en Ynformaasje Sintrum, de Romaanse kerk en museumhuis Harsta State.
Het informatiecentrum aan de voet van de terp is in 2021 gebouwd en biedt plaats aan het Archeologisch Steunpunt, wisselexposities, het Terpcafé en een Toeristisch Informatiepunt.
De permanente expositie vertelt het verhaal van het terpenlandschap van Fryslân, de terpen en de afgraving van de terpen in de 19e en 20e eeuw. Op de verdieping is ruimte voor wisselexposities.  
Op de terp ligt de 12e-eeuwse Romaanse kerk met een bijzondere collectie rouwborden van de families die op Harsta State woonden. Harsta State is een eeuwenoude monumentale state die  in 2021-2022 geheel werd gerestaureerd en nu deels open is voor bezichtiging.
Voor alle drie locaties kunt u losse en combinatietickets kopen bij het Kennis- en Ynformaasjesintrum.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum
Pypkedyk 4
9173 GC Hegebeintum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Terp Hegebeintum


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.