Strand Zuid Oldambtmeer

Blauwestad

Vlakbij Jachthaven Havenkwartier ligt Strand Zuid. Over een lange houten loopbrug loop je zo van het centrum van Blauwestad naar het strand. Een heerlijke plek om in de zomer te luieren, te badderen en te spelen in de speeltuin en speelweide.

Fiets of wandel je vanuit Winschoten over de Pieter Smitbrug naar Blauwestad? Dan kun je het strand niet missen. Bij Strand Zuid vind je ook de camperplaatsen en het evenemententerrein met parkeerplaatsen.

Aan weerszijden van de Pieter Smitbrug en aan het einde van de pier staan social sofa’s. Deze met mozaïek beklede banken vind je verspreid over de hele gemeente Oldambt. Elke bank vertelt zijn eigen verhaal over de plek waar ze zijn neergezet. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het Oldambtmeer en de haven.

De kwaliteit van het zwemwater bij Strand Zuid wordt nauwlettend gecontroleerd en onderhouden door het Waterschap Hunze & Aa’s.

Honden zijn het hele jaar door niet toegestaan op Strand Zuid. Verderop op het evenemententerrein, vlakbij het Triadeem, is echter nog een strandje waar honden naar hartenlust kunnen zwemmen en ravotten.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Strand Zuid Oldambtmeer

Redersplein 6
9685 AW Blauwestad
Plan je route

vanaf jouw locatie

Lees meer


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.