Tresoar

Leeuwarden

Tresoar: dé schatkamer van de Friese geschiedenis.

We zijn op werkdagen geopend op maandag van 13.00 - 17.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 17.00 en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de meest actuele informatie op onze website.

Tresoar is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân. Je vindt hier talloze in Fryslân verschenen kranten en tijdschriften, honderdduizenden boeken waaronder exemplaren uit de bibliotheek van Erasmus, tienduizenden foto’s, films, geluidsopnamen, rechtbankverslagen, notariële akten, de Atlas van Blaeu, handschriften en brieven van bekende Friezen, bedrijfsarchieven van Douwe Egberts en archieven van de Elfstedenvereniging, cd’s van Friese punk tot klassiek, het monnikenwerk de “Attische Nachten” uit 836 na Christus, de oudste en nieuwste (Friese) literatuur, wetenschappelijke publicaties, digitale bestanden, de burgerlijke stand van Fryslân met daarin mogelijk informatie over je Friese voorouders. En nog veel meer!!

In ons gebouw bruist het van activiteiten voor jong en oud: concerten, lezingen, tentoonstellingen, educatieve projecten, kindercolleges. Daarnaast is het een ideale ruimte voor wetenschappers, genealogen, studenten en scholieren om in alle rust (samen) te kunnen werken aan onderzoek. Je kunt hier zo naar binnen lopen.

Kortom: Bij Tresoar moet je zijn om fysiek en/of digitaal te ontdekken, onderzoeken en vertellen.

Je bent van harte welkom!

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Tresoar

Boterhoek 1
8911 DH Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie hier


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.