Vakantiepark Tjermelân

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Waddengoud

Oosterend

Vakantiepark Tjermelân is de ideale locatie voor de rust- en natuurliefhebber, in de schoolvakanties de ideale plek voor gezinnen. Rustig gelegen in het grensgebied van de duinen en de polder aan de oostkant van Terschelling. Op een steenworp afstan...

Vakantiepark Tjermelân is de ideale locatie voor de rust- en natuurliefhebber, in de schoolvakanties de ideale plek voor gezinnen.

Rustig gelegen in het grensgebied van de duinen en de polder aan de oostkant van Terschelling. Op een steenworp afstand van het Natuurreservaat de Boschplaat, de Waddenzee en de Noordzee.
Er zijn diverse bungalow`s langs de weilanden gelegen, waar u een adembenemend weids uitzicht heeft tot aan de waddendijk.
Vele natuurliefhebbers komen ons park bezoeken om zich te verwonderen over de mooie flora en fauna op en om het park.

Vakantiepark Tjermelân is een modern, veelzijdig en kindvriendelijk bungalowpark, dat beschikt over diverse luxe chalets en bungalows. Wilt u een hond meenemen? Geen probleem, de omgeving is uitermate geschikt voor onze viervoeter. Op het park is een gezellige ontbijtzaal met een broodjes- en ontbijtservice. Ook heeft Tjermelân een wasserette, sauna, zonnebank, rijwielverhuur en gratis WiFi gebruik. Oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen zijn aanwezig.Verspreid over het park staan diverse speeltoestellen waaronder een fantastisch houten speelschip. Vakantiepark Tjermelan is in het bezit van het duurzaamheids label Green Key Goud.

Duurzame ondernemer

Bij Vakantiepark Tjermelân staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Op delen van het vakantiepark laten we het gras staan. Verder zaaien we bloemen in op het terrein om de biodiversiteit te bevorderen.

 • Duurzaam gebruik van water

  We hebben waterbesparende maatregelen getroffen. Volgens de methode van Green Key. Hierdoor verbruiken wij zelf en onze gasten minder water.

 • Duurzame energiebronnen

  We wekken jaarlijks 80.000 kWh op met 364 pv panelen. Daarnaast zijn we altijd opzoek naar mogelijkheden om minder energie te verbruiken.

 • Gebruik van materialen

  Een voorbeeld hiervan is ons ontbijt buffet. Hier gebruiken we zo weinig mogelijk plastic. Bijvoorbeeld geen plastic boter- of jamcupjes.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  We hebben de aanvraag voor het Dark skypark samen met de provincie Friesland gefinancierd. We investeren in wildebloemen, verduurzamen waardoor we minder co2 produceren. Daarnaast vragen we vaak wat onze medewerkers nodig hebben om goed te functioneren.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Voor onze medewerkers is er een externe vertrouwenspersoon. Mocht er iets zijn waar medewerkers mee zitten dan kunnen ze met de vertrouwenspersoon contact opnemen.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Wij zijn de initiatiefnemer van het eerste dark sky park van Nederland. Hierbij dragen we bij aan de overwaarde “donkerte”. Daarnaast hebben we het Waddengoud keurmerk. We proberen onze identiteit en geschiedenis mee te geven aan onze gasten.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.