Ollediek

Houwerzijl

Vakantieverblijf 'Ollediek' is ruim, sfeervol en comfortabel voor 2-6 personen. Het staat tussen 5 natuurgebieden aan een doodlopend weggetje en heeft uniek uitzicht op weids land en kleurrijke luchten. Reeën, hazen, roofvogels zijn makkelijk te spotten.

‘Ollediek’ is een zelfstandig en sfeervol vakantie verblijf op de eerste verdieping met een eigen ingang. Het biedt een 3 kamer appartement voor 6 personen, of een 2 kamer appartement voor 4 personen en een gastenkamer voor 2 personen. 

'Ollediek' is gesitueerd op een voormalige zeedijk in Houwerzijl, een van de oudste dorpen van het vroegere schiereiland de Marne.

De nachten zijn hier nog echt donker met vaak een prachtige sterrenhemel. De opkomst en ondergang van de zon en maan verloopt in vele kleurschakeringen. 

Geniet van 'Ollediek' in een gevarieerd landschap met Wierden, Wad en Water in NW Groningen vlakbij de grens met Friesland. Ollediek is gesitueerd tussen 5 natuurgebieden: Reitdiepdal, Middag Humsterland, Lauwersmeer, Waddenzee, Schiermonnikoog. 

Ga wandelen, fietsen, skaten of kanoën in een oeroud cultuurlandschap met kwelderwallen, wierden, slingerende weggetjes en waterlopen. Laat je verrassen door het zilt-zoete waddengebied en kom uitwaaien langs de Waddenzee, wadlopen, droogvallen op een zandplaat, vogels spotten, kanoën of zeilen op het Lauwersmeer en de Waddenzee. In de directe omgeving zijn de pittoreske dorpen, borgen en middeleeuwse kerkjes een lust voor het oog en regelmatig het toneel voor culturele activiteiten. Door het jaar heen zijn er veel exposities, optredens en evenementen voor jong en oud. De bourgondische studentenstad Groningen en vestingstad Dokkum zijn in een half uur met de auto bereikbaar. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt op fietsafstand. 

Kortom 'Ollediek' is de ideale plek voor een ontspannen vakantie, een midweek of een knus weekend. 

Accommodatietype:
Vakantiewoning
Groepsgrootte event:
max. -4 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Ollediek

Ollediek
Dijksweg 5
9973 PR Houwerzijl
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.