De Helderse Vallei

DEN HELDER

Duurzaamheidscentrum, stadsboerderij en wildopvang in oprichting aan de rand van De Helderse Duinen. De Helderse Vallei is een groene, gezonde plek waar iedereen welkom is om er gewoon ‘te zijn’. Als je wilt, kan je er ook iets doen of anderen ontmoeten....

Duurzaamheidscentrum, stadsboerderij en wildopvang in oprichting aan de rand van De Helderse Duinen. De Helderse Vallei is een groene, gezonde plek waar iedereen welkom is om er gewoon ‘te zijn’. Als je wilt, kan je er ook iets doen of anderen ontmoeten. En als je ervoor open staat, ervaar je welke impact je eigen gedrag heeft op de toekomst van de natuurlijke omgeving.

In de permanente expositie maak je in vogelvlucht kennis met de ons omringende natuurgebieden: duin en strand, wadden, de stelling maar ook moeras en bosgebied. Op de gigantische vloerplattegrond in het centrum kun je Den Helder en omgeving ontdekken.

In het 'bos atelier' is een grote historische collectie te bezichtigen. Daarnaast zijn er regelmatig wisselexposities over diverse onderwerpen. In de informatiehoek en de (grond)vitrines is actuele informatie over de natuur of duurzaamheid te vinden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Helderse Vallei

De Helderse Vallei 911
1783 DA DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.