Restaurant StrAnders

Buren

Bij Restaurant StrAnders proef je de smaken van de zee! Schuif gezellig aan voor een heerlijk diner, uitgebreide lunch of borrel met snelle hap. Zowel voor de lunch als het diner serveren we uiteenlopende gerechten, met voornamelijk seafood.

Ons keukenteam past veel klassieke bereidingen toe en werkt enkel met verse producten en prachtige ingrediënten van het eigen eiland Ameland. Even geen vis of vlees? De vegetarische gerechten, uitsluitend bestaande uit seizoensgroenten, geven je naast een smakelijke ervaring ook een enorme vitamine boost. De kort maar krachtig uitgebalanceerde wijnkaart is samengesteld in samenwerking met Wijnen van Egbert.

Restaurant StrAnders is toegankelijk voor een breed publiek: jong en oud, foodies of gasten die voor het eerst een gastronomische ervaring beleven. Ons restaurant is gehuisvest in een leuk pand tussen dorp en strand, omringd door Amelander natuur buiten het dorpje Buren. Het leukste visrestaurant van Ameland is een goede uitvalsbasis na een heerlijke strandwandeling of een mooie fietstocht over het eiland.  

Het grootste gedeelte van het jaar is Restaurant StrAnders dagelijks geopend. Met een persoonlijke touch wordt jou een smaakvol, gezellig en bovendien onvergetelijk moment bezorgd; Welkom bij Restaurant StrAnders! 

Duurzame ondernemer

Bij Restaurant StrAnders staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  we hebben een beleeftuin aangelegd.

 • Duurzaam gebruik van water

  Wij hebben twee regen tonnen. Hiermee geven we de planten en kruiden water mee.

 • Duurzame energiebronnen

  We hebben zonnepanelen op het dak, maken gebruik van led-verlichting en we koken op inductie.

 • Gebruik van materialen

  Voor onze take-away maken we gebruik van duurzaam verpakkingen. Ook zorgen we ervoor dat we geen plastic gebruiken w.b.t. rietjes/kinderijsgerechten met houten lepel etc.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  We kopen lokale producten in. En we investeren in energiezuinige apparaten.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Wij hebben een veilige werkomgeving gecreerd, waarin ieder zich op zijn gemak voelt. Ook organiseren wij regemaltig leuke acitviteiten met elkaar om zo aan ontspanning en creativiteit te ontplooien.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  We hebben oog voor culturele diversiteit en zorgen actief voor gelijke kansen. Ieders talent telt, we luisteren en vertellen onze mening met respect voor elkaar.

Lees meer over duurzaam reizen

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.