Stelling Den Helder

HUISDUINEN

De Stelling Den Helder is een van de oudste nog aanwezige militaire verdedigingslinie´s in Nederland. De Stelling is in opdracht van Keizer Napoleon Bonaparte gebouwd ter bescherming van de Marinewerf Willemsoord. De stad Den Helder dankt zijn huidige vor...

De Stelling Den Helder is een van de oudste nog aanwezige militaire verdedigingslinie´s in Nederland. De Stelling is in opdracht van Keizer Napoleon Bonaparte gebouwd ter bescherming van de Marinewerf Willemsoord. De stad Den Helder dankt zijn huidige vorm aan deze Stelling, die nog grotendeels aanwezig is in het landschap.

De Stichting Stelling Den Helder is in 1989 opgericht met als doel restauratie, ontwikkeling en beheer van de Stelling Den Helder. Nadien is het enthousiasme toegenomen voor de nautische en militairhistorische verdedigingswerken van de Stelling Den Helder, waarvan scheepswerf Willemsoord een onderdeel is. De Stelling Den Helder is van wezenlijk belang voor de authenticiteit en identiteit van Den Helder. Een compleet herstel van de stelling draagt bovendien bij aan versterking van het recreatieve, toeristische, landschappelijke en ecologische gezicht van Den Helder en de regio. Sinds 2021 is de stichting samen met Willemsoord gefuseerd tot Stichting Erfgoed Den Helder en dragen zij zorg voor een groot aantal forten, bunkers en Willemsoord.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Stelling Den Helder

Admiraal Verhuellplein 1
1789 AX HUISDUINEN
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.