Ga naar inhoud

Boerderij Okkingastate

Wijnaldum

Een 200 jaar oude boerderij aan de terpen bij Wijnaldum. Met oog voor het landschap hebben we deze boerderij omgebouwd tot een modern biologisch melkveebedrijf waar je bovendien kunt overnachten én producten van eigen erf kunt kopen.

Neem alvast een kijkje

Bekijk alle 9 foto's

Een 200 jaar oude boerderij aan de terpen bij Wijnaldum. Met oog voor het landschap hebben we deze boerderij omgebouwd tot een modern biologisch melkveebedrijf, waar je bovendien kunt overnachten én producten van eigen erf kunt kopen .

We werken bewust aan gezonde grond. Dat geeft gezond eten voor de koeien en jongvee en is ook nog eens goed voor de insecten.  De koeien kunnen vrij in en uit lopen. Willen ze gemolken worden, dan lopen ze zelf op hun gemak naar de melkrobot.

Rondom de boerderij staan oude en nieuwe fruitbomen en allerlei struiken met zachtfruit. Vanuit de schuur verkopen we vlees en rauwe melk en afhankelijk van het seizoen fruit en andere producten van ons erf. We geven rondleidingen met proeverij voor groepen en verhuren het Voorhuis als vakantieverblijf voor 2 personen. Welkom!

Fokke Terpstra & Tineke de Groot

Duurzame ondernemer

Bij Boerderij Okkingastate staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

  • Biodiversiteit versterken

    We hebben hagen van diverse boom- en struiksoorten aangelegd. Onkruid is op een boerenerf een vanzelfsprekendheid. Het verwijderen van teveel onkruid gebeurt handmatig. We gebruiken geen chemische middelen. Ook niet in de appelhof of andere plekken waar we fruit hebben om deze tegen insecten e.d. te beschermen. Gasten mogen van het fruit plukken en zien dus ook dat het aangevreten kan zijn. Duurzaam keurmerk: SKAL voor het melkveebedrijf

  • Duurzaam gebruik van water

    De warmwatervoorziening gebeurt d.m.v. een 120 liter boiler. We informeren gasten dat het gebruik van warm water daarmee beperkt is (m.n. bij douchen).

  • Duurzame energiebronnen

    We hebben ca 300 zonnepanelen die voor een groot deel in de energievoorziening zorgen. We zijn al ongeveer 15 jaar gasloos.

  • Gebruik van materialen

    Gebruik van duurzame en ecologische zeep, schoonmaakmiddelen en toiletpapier.

  • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

    We investeren in de 'kleine schuur' om deze om te bouwen tot een overnachtingsplek op de zolder voor een familie of groep van max 8 personen. De begane grond wordt een educatie- cq ontmoetingsruimte met o.a. microscopen en lesmateriaal, maar ook met een keuken waar leerlingen en groepen gerechten met producten van het erf kunnen maken en met elkaar in gesprek komen.

  • Versterken gezondheid en welzijn

    De boerderij met de koeien, ruimte en natuur biedt gasten en bezoekers mentale rust.

  • Versterken van maatschappij en cultuur

    Door samenwerking met scholen en welzijnsorganisaties waarbij leerlingen en groepen ouderen, jongeren en kinderen op de boerderij komen. Naast verbinding met de natuur, is onderlinge verbinden net zo belangrijk. Hier werken we bewust aan. Ook door het organiseren van lunches voor bezoekers uit het hele land in onze 200 jaar oude stal.

Lees meer over duurzaam reizen

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.