Hotelschip Antje

DEN HELDER

De Stevenaak Antje is gebouwd als zeilend vrachtschip in 1875 en is daarmee het oudste(of een van de oudste) zeilende vrachtschepen van het land. Om het schip een hotelfunctie te geven is het complete interieur aangepast. Omdat er in het interieur is gewe...

Stevenaak Antje De Stevenaak Antje is gebouwd als zeilend vrachtschip in 1875 en is daarmee het oudste(of een van de oudste) zeilende vrachtschepen van het land. Het type Stevenaak komt voort van de houten Dorstense aak die zeer gewild was bij de Nederlandse schippers.

Met de afmetingen 34.75 lang en bijna 6 meter breed was het voor die tijd een zeer snelle zeiler… en nog steeds. Het schip met als lading vaak baksteen,zout,kolen,rogge of turf was vaak te vinden op de revier de Rijn waar het op weg was van Rotterdam naar oa Keulen. Omdat het schip tegen de stroom in toch op de plaats van bestemming moest komen in Duitsland,werd er gebruik gemaakt van het jaagpad of van stoomschepen.

Hotelfunctie Om het schip een hotelfunctie te geven is het complete interieur onder bouwbesluit uitgevoerd en voldoet aan alle brandveiligheidsregels. Omdat er in het interieur is gewerkt met mooie en duurzame materialen heeft het schip van binnen een mooie warme luxe uitstraling gekregen waar het als gast zeer goed verblijven is. Alle kamers beschikken over een tweepersoons bed, met daaronder voldoende ruimte voor bagage, eigen douche en toilet, eigen heteluchtverwarming en toilettafel. Verder is er mogelijkheid tot ontbijt aan boord.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Hotelschip Antje

Willemsoord 60 d
1781 AS DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.