Wandelnetwerk Noord-Holland, startpunt de Helderse Vallei

DEN HELDER

Het wandelnetwerk in Noord-Holland biedt wandelaars mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland. De verschillende wandelingen lopen door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenla...

Het wandelnetwerk in Noord-Holland biedt wandelaars mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland. De verschillende wandelingen lopen door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. Je kunt direct gaan wandelen vanaf één van de startpunten, waar je uit verschillende gemarkeerde routes kunt kiezen. Zelf kies je de lengte en de omgeving van je wandeling uit. Zo geeft het wandelnetwerk je veel gemak en wandelplezier. Jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd, zodat het Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden biedt.

Vanaf de Helderse Vallei zijn er verschillende routes van het wandelnetwerk te starten:

- De groene Mariëndalroute (2,15 km) is een korte verkenning van deze beboste vallei.

- De blauwe Donkere Duinenroute (6,1 km) loopt over de 17e-eeuwse Zanddijk en de zeereep en door het Donkere Duinenbos.

- De rode Grafelijkheidsduinenroute (8,72 km) loopt langs de zeereep naar Fort Kijkduin in Huisduinen. Terug via de oostrand van de Grafelijkheidsduinen en het Donkere Duinenbos.

- De oranje Koegrasroute (9,4 km) loopt door de bollenvelden van polder Koegras naar strandslag De Zandloper in Julianadorp aan Zee. Terug door de Noordduinen.

- De gele Nolletjesroute (11,4 km) brengt u bij de Liniedijk en de groene ravelijn van Fort Dirksz. Admiraal van de Stelling van Den Helder. Verder nog naar de golvende kwelderduintjes of ‘nollen’ bij station Den Helder-Zuid.

- De zwarte Helderse Valleiroute (2,63 km) verkent de zuidrand van het duingebied en het aangrenzende natuurgebied Mariëndal.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wandelnetwerk Noord-Holland, startpunt de Helderse Vallei

De Helderse Vallei 911
1783 DA DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.