De Wadden verkennen met kids

De Wadden zijn net als voor volwassenen ook voor kinderen een paradijs. Ga op het strand schatzoeken, maak een mooie paardentocht door de bossen en duinen, maak en robbentocht of ga op pad met een boswachter. 

Lytje Minsken op Schiermonnikoog

Ga je op zoek naar de kleinste bewoners van het kleinste Waddeneiland? Op het eiland is een enorme speurtocht uitgezet, op 52 verschillende plekken staan de Lytje Minsken. Vind jij ze allemaal? De route is verkrijgbaar bij de VVV in informatiecentrum Het Baken. Deze speurtocht is ook erg leuk voor volwassenen.

Meer informatie over de speurtocht

Wrakkenmuseum Terschelling

Al vanaf 1975 verzamelt Hille van Dieren opgedoken inventarisstukken van scheepswrakken. En je kunt je wel voorstellen dat het museum na zo veel jaar behoorlijk vol ligt. Dit is echt een must see voor jong en oud! 

Lees hier meer info

Dansen in het maanlicht met de Sommeltjes

Ja echt! Er wonen Sommeltjes op Texel. Ze lijken een beetje op aardmannetjes. In het maanlicht komen zij tot leven op de Sommeltjesberg, maar zodra de zon begint te schijnen veranderen zij in stenen, dieren óf worden ze onzichtbaar. Kom je ze ook zoeken?

Lees hier meer

Stout Konijn op Vlieland

Overal jezelf durven zijn en voluit gaan voor je dromen! Met Stout Konijn als lievelingsknuffel houdt niets je meer tegen. Volg het dwaalspoor van Stout Konijn, een avontuurlijke wandelroute door de Vlielandse bossen en duinen. Onderweg voer je keutelopdrachten uit en wie weet ontdek je de natuurspeeltuin van Stout Konijn: ‘t Hol van Stout Konijn. De gratis Stout Konijn KeutelKaart haal je bij VVV Vlieland of Kampeerterrein Stortemelk.

Stout Konijn natuurspeeltuin

Krûmeltjesspoor

Ga naar het Ballumerbos en ontdek de nieuwe bewoners! Voor het beginpunt van de wandeling wijst een wijze uil je de weg. Onderweg vind je krûmels: keien die 's nachts tot leven komen. Ontdek de uil in de boom, de geheimzinnige hutten, kikkers en nog veel meer. 

Deze route is verkrijgbaar in een leuk spoorboekje met tekeningen en informatie over de natuur en dieren. Dit boekje is te koop voor € 1,50 bij VVV Ameland in Hollum en Nes en in de webshop van het VVV.

Ontdek het Ballumerbos

Activiteiten met kids op

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.