Paardrijden op de Wadden

Het landschap verandert onder de hoeven terwijl je over het strand, langs de duinen, door het bos en het platteland rijdt. De zon op je gezicht, het stomende paardenlijf onder je, de duinen om je heen. Paardrijden op de Waddeneilanden is onvergetelijk. Begrijpelijk dus ook dat paardenliefhebbers na zo’n bezoek niet meer naar huis willen of een vast paard in een van de vele maneges aanhouden. Op de eilanden bieden genoeg maneges je de mooiste routes en paarden aan. Nuchtere Haflingers, stoere Fjorden of statische Friese paarden. Trek de paardrijlaarzen even uit op het strand en verkoel samen de voeten in de zee en trek dan verder door de duinen om even flink door de heuvels te galopperen. In het bos kunnen jullie even bijkomen onder het dichte bladerdak. Liever met begeleiding de paden op? Ook dat is geen probleem. De eilanders klimmen graag in het zadel om buitenritten te maken met beginners.        

Paardenliefhebbers zijn gek op de Waddeneilanden. Niet zo gek natuurlijk, want wat is er mooie dan te paard te genieten van de natuur, te galopperen over het strand bij ondergaande zon of rustig vanuit het zadel te genieten van het duinlandschap.

Silke, fijnopvakantie.nl

Met je eigen paard op vakantie

Er zijn zat mogelijkheden om je eigen paard mee te nemen naar de Wadden. Stal je paard bijvoorbeeld in het Paardenhotel op Texel. 

Meer info over het Paardenhotel

Unieke IJslander ervaring

Op Vlieland vind je Stal Edda. Dit is een manege met IJslanderpaarden, waar je buitenritten, töltlessen, cursussen en kinderkampen kunt doen. Voor de echte IJslander ervaring ben je op Vlieland goed!

Bekijk de mogelijkheden

Paardrijden en huifkartochten op

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.