Picknicken op de Waddeneilanden

Een dagje naar het eiland en samen genieten van een picknick. Want buiten zijn is toch het lekkerste dat er is? Lunch met je eigen lekkers in het bos, in de duinen of op het strand. Op de eilanden kun je heerlijke lokale producten vinden om je picknickmand mee te vullen.

De mooiste picknickplekjes hebben we voor je op een rij gezet, die vind je hier. Heb je meer zin in een verzorgd picknick-arrangement? Hebben we ook aan gedacht! Die vind je hier.

Picknick rit Schiermonnikoog

Picknick rit Schiermonnikoog

In een huifkaf maak je een rondrit over het eiland. Als het weer het toestaat wordt er een stop gemaakt op het strand of tussen de duinen voor een picknick. Deze rit duurt ongeveer drie uur, maar is naar wens ook korter te maken. Bepaal zelf je picknick, simpel of luxe? Alles is mogelijk.

Leut Picknick Vlieland

Leut Picknick Vlieland

Genieten van een Leut picknick met alle ruimte om je heen? Een goed gevulde picknickmand compleet met borden, bekers, bestek, servetten en een tafelkleed. €38,- voor 2 personen. Ook zijn er speciale picknickmanden voor de kinderen, o.a. met pancakes met poedersuiker. Dit kost €8,75 per kind.

Puur Terschelling

Puur Terschelling

Puur Terschelling verzorgd samen met de plaatselijke cateraar picknicken met streekproducten. De pure en authentieke smaken worden in de eilander sfeer gepresenteerd, met koffie/thee, biomelk, biokarnemelk, biosappen. Speciaal voor de kinderen zijn er knapzakken. Uitsluitend in combinatie met Puur activiteiten.

Eco-safari Hagedoornveld

Eco-safari Hagedoornveld

Maak kennis met de bijzondere en unieke natuur op Ameland en ga mee op eco-safari! De tochten worden gehouden in de vroege ochtend (07.00 uur). Halverwege de tocht is er een picknick!

Fietsen op Texel

Fietsen op Texel

Huur een fiets op Texel bij Vermeulen Bikes op Texel en reserveer er een picknick tas bij. Gevuld met heerlijke producten, o.a. Texelse appelsap, broodjes eiersalade, fruitsalade en nog veel meer. €27,50 voor 2 personen.

De mooiste plekken om te picknicken - op de Waddeneilanden

Speelbos Schiermonnikoog

Neem je gevulde picknickmand mee naar het speelbos op Schiermonnikoog. Dit is erg leuk voor kinderen en het is in de buurt van de Berkenplas. Er bevinden zich daar verschillende natuurlijke speeltoestellen. Ook is er een prachtige boomhut en zijn er boomstammen over de sloot geplaatst. 

Verder zijn er veel picknicktafels over het eiland verspreid waar je kunt picknicken.

Speelbos Schiermonnikoog

Onder de vuurtoren op Ameland

Neem je picknickmand mee en geniet van je lekkere broodjes en drankjes in het bos in Hollum. In dit bos staat ook de vuurtoren van Ameland. Na 236 treden wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over de westkant van het eiland. Deze vuurtoren is open voor publiek.

Meer informatie

Extra picknickbanken op Terschelling

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben twaalf extra picknickbanken geplaatst langs de fietspaden door de duinen en bossen. Nu het druk is op het eiland en er toch anderhalve meter afstand moet worden gehouden, zijn extra plekken handig. Zo kun je uitrusten en je broodje eten zonder dat je de natuur intrekt en misschien onbedoeld kwetsbare pekken verstoort.

Daarnaast worden er op nog eens 15 plekken boomstammen neergelegd waarop wandelaars en fietsers kunnen uitrusten. Boswachter Remi Hougee vertelt dat het mes aan twee kanten snijdt: ‘het is service naar de bezoeker, maar we hopen ook te voorkomen dat er bijvoorbeeld gepicknickt wordt in natuur waar vogels broeden of bijzondere planten groeien. Een stukje natuurbescherming dus waar iedereen beter van wordt.”

De banken en stammen blijven in ieder geval het hele seizoen staan tot aan de herfstvakantie.

Picknicken op Vlieland

De leukste plekken om te picknicken op Vlieland heeft Leut in kaart gebracht! Neem je eigen lekkers mee naar deze mooie plekken en geniet van de natuur om je heen!

Picknicken in het Texelse bos

Neem je eigen koelbox mee naar de barbecueplaats, midden in het Texelse bos, en genieten maar! De barbecues op het veld zijn voor algemeen gebruik. Op het grasveld is genoeg ruimte om een potje voetbal te spelen of ga naar de speeltuin in het bos. Vanaf de uitkijktoren kun je genieten van het uitzicht. Ook handig, er is een toilet aanwezig.

Het Dennenbos

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.