Autopuzzeltocht Groningen

Ontdek Groningen op een bijzondere manier! Tijdens de Dag van het Wad bieden we verschillende auto- en fietsroutes door het gehele waddengebied aan. Langs de routes kun je even afstappen om de verschillende voorproefjes en activiteiten te ervaren bij de ondernemers. Zo maak je kennis met het waddengebied en vieren we samen de verjaardag van Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Ga tijdens de autopuzzeltocht op ontdekkingsreis door het waddengebied in Groningen en vind puzzelend je weg. 

De puzzeltocht

Ga tijdens Dag van het Wad gezellig een dagje met de auto op pad en ontdek je weg door Groningen al puzzelend. De puzzeltocht bestaat uit een compleet pakket met een uitgebreide routebeschrijving, achtergrondinformatie over Het Hogeland, tal van interessante weetjes en informatie over de verschillende locaties waar de route langs gaat. Een heuse autobingo, met foto's van objecten onderweg, zet alle deelnemers op scherp en zorgt ervoor dat je niets mist. Voor kinderen op de achterbank zijn er - als extra's - leuke puzzelvragen op te lossen.

De route

Tijdens de autopuzzeltocht verwonder je Het Hogeland van Groningen. Je komt onderweg allerlei leuke plekjes tegen waar een bijzonder verhaal bij hoort. Je rijdt langs statige borgen, door pittoreske dorpjes, en over eeuwenoude wierden. Tel het aantal middeleeuwse kerkjes dat je onderweg tegenkomt en verbaas je ook over die enorme weidsheid en imponerende wolkenluchten. Het Hogeland is een landschap dat je in 360º kunt ervaren. Gezellig en erg leuk om te doen!

Lees meer

Meer routes? - Ontdek ook deze routes tijdens Dag van het Wad

  • Kustroute Groninger Wadden

  • Kustroute Eems-dollard

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.