Autopuzzeltocht van Lauwers tot Wad

De route 'Van Lauwers tot Wad' neemt je mee door de geschiedenis en ontwikkeling van één van de meest bijzondere gebieden van Nederland: het Lauwersmeergebied. De route heeft de naam 'Van Lauwers tot Wad' gekregen, de Waddenzee en de vroegere grote rivier: De Lauwers hebben immers samen de Lauwerszee doen ontstaan. Hoe, wanneer en met welke gevolgen zul je tijdens deze tocht ontdekken.

De puzzeltocht

Ga tijdens Dag van het Wad gezellig een dagje met de auto op pad en ontdek je weg door het Gronings Friese Lauwersmeer al puzzelend. De puzzeltocht bestaat uit een compleet pakket met een uitgebreide routebeschrijving, achtergrondinformatie over het Lauwersmeergebied, tal van interessante weetjes en informatie over de verschillende locaties waar de route langs gaat. Een heuse autobingo, met foto's van objecten onderweg, zet alle deelnemers op scherp en zorgt ervoor dat je niets mist. Voor kinderen op de achterbank zijn er - als extra's - leuke puzzelvragen op te lossen.

De route

Tijdens de autopuzzeltocht ontdek je het Lauwersmeergebied. Je komt onderweg allerlei leuke plekjes tegen waar een bijzonder verhaal bij hoort. Je rijdt langs het Lauwersmeer en komt alles te weten over de geschiedenis van de Lauwerszee. Tel het aantal vogels die je onderweg tegenkomt en verbaas je ook over die enorme weidsheid en imponerende wolkenluchten. De plek waar je unieke natuur en een grote variatie in landschappen met dank aan de Waddenzee - ons Unesco Werelderfgoed – veilig achter de dijk kunt ervaren. Gezellig en erg leuk om te doen!

Lees meer

Meer routes? - Ontdek ook deze routes tijdens Dag van het Wad

  • Kustroute Groninger Wadden

  • Kustroute Eems-dollard

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.