IJs- en zuivelboerderij De Wieringer

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

HIPPOLYTUSHOEF

De Wieringer is elke dag van 08.00 tot 19.00 uur geopend. U kunt dan zelf uw producten uitzoeken en betalen. In het weekend staat de ijskoe met schepijs buiten (tenzij de ijskoe elders op een markt staat, dit staat op de Facebookpagina van de Wieringer).

De Wieringer is elke dag van 08.00 tot 19.00 uur geopend. U kunt dan zelf uw zuivelproducten uitzoeken en (gepast) betalen. Hier is ook een picknickplaats. Hier koopt men onder andere: ijs, yoghurt, verse melk, kwark, jam, vruchtenyoghurt en siroop.

In het weekend staat de ijskoe met schepijs buiten (tenzij de ijskoe elders op een markt staat, dit wordt altijd aangegeven op de Facebookpagina van de Wieringer).

Duurzame ondernemer

Bij IJs- en zuivelboerderij De Wieringer staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Wij doen veel aan agrarisch natuurbeheer.

 • Duurzaam gebruik van water

  Wij hergebruiken het water van het spoelen van de melkinstallatie om de melkput schoon te maken. Dit gebeurt dagelijks 2 keer.

 • Duurzame energiebronnen

  We maken dagelijks twee keer gebruik van het water dat overblijft na het spoelen van de melkinstallatie om de melkput schoon te maken.

 • Gebruik van materialen

  Dit doen we zoveel mogelijk.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  We streven ernaar om ons leven zo duurzaam en circulair mogelijk te leiden, waarbij we zorgvuldig nadenken over onze inkoopbeslissingen en productaanschaffen.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Bezoekers zijn welkom om onze stal te verkennen, waar ze rustig van hun ijsje kunnen genieten. Bovendien is er zonnebrand beschikbaar voor algemeen gebruik. Voor de jongere bezoekers is er ook de mogelijkheid om de cavia's en konijnen te bekijken.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  We maken in toenemende mate gebruik van producten uit onze lokale omgeving om te laten zien hoe wij het 'boeren' op dit prachtige stukje Nederland. Bovendien streven we ernaar om onze educatieve inspanningen uit te breiden, waaronder het aanbieden van rondleidingen.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je IJs- en zuivelboerderij De Wieringer

Hippolytushoeverkruisweg 7
1777 JC HIPPOLYTUSHOEF
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.