Festivals in het waddengebied

In het Waddengebied zijn tal van leuke festivals te vinden. Niet alleen op de eilanden zelf maar ook langs de waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Van kleinschalige, gezellige festivals als MadNes op Ameland tot de grote, beroemde namen als Oerol op Terschelling. Anno 2021 wordt de roep om duurzame initiatieven op alle festivals steeds groter. Dus wat doen de verschillende organisaties in het Waddengebied precies om hun eigen festivals 'groener' te maken? Deze festivals laten je zien hoe cultuur en natuur heel goed samen gaan. Ga voor de laatste informatie over de festivals naar de festivalwebsite.

 

Oerol Terschelling

Het thema van Oerol was in 2019 'kantelende perspectieven'. Maar hoe staat het met het groene, bewuste en duurzame perspectief van Oerol? Het is een vraag die vast wel eens door het hoofd van de Oerolbezoeker schiet: Oerol is daar als organisatie best een beetje stil over. Dat betekent niet dat er niets gebeurt, het credo bij de Oerol crew is: je loopt niet te koop met hoe duurzaam je bezig bent, je doet het gewoon.

Meer over Oerol

MadNes Ameland

MadNes combineert surfen, skaten, muziek en meer op een duurzame manier. Van duurzame t-shirts tot tasjes van gerecyclede MadNes banners; van de bekende KarTent tot circulair rioolwatergebruik. De organisatie van MadNes is ervan overtuigd dat hedendaagse festivals helemaal niet hoeven te lijden onder het duurzaam organiseren.

Meer over MadNes Festival

Hongerige Wolf Groningen

Festival Hongerige Wolf is eenvoudig ongerept en grondvestelijk vernieuwend. Verwacht geen line up met alleen maar grote namen, maar zwerf met ons mee door het onbekende landschap en ontdek de ruwe schoonheid van nieuwe muziek en de vindingrijkheid van de voorstellingen. Bandjes, theater, beeldende kunst en literatuur -strobalen én lekker eten, je vindt het allemaal op Festival Hongerige Wolf.

Meer over Hongerige Wolf

Into the Great Wide Open Vlieland

Sinds de allereerste editie zet de organisatie van Into The Great Wide Open zich in om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. De kennis en kunde die daaruit voortkomen worden waar mogelijk gedeeld. Op deze manier ontstond een organisatie als Lab Vlieland. Dit jaar wordt een grote stap voorwaarts gezet richting een circulair festival, door reizen naar Vlieland fossielvrij te maken en alle afval tot grondstof te verheffen.

Meer over Into the Great Wide Open

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.