Festivals in het waddengebied

In het Waddengebied zijn tal van leuke festivals te vinden. Niet alleen op de eilanden zelf maar ook langs de waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Van kleinschalige, gezellige festivals als Hongerige Wolf in Groningen tot de grote, beroemde namen als Oerol op Terschelling. Allemaal denken ze om de natuur. De duurzame initiatieven op de festivals wordt dan ook steeds groter. Deze festivals laten je zien hoe cultuur en natuur heel goed samen gaan. Ontdek de bruisende energie van de verschillende soorten feestelijkheden. 

Oerol Terschelling

Tijdens Oerol is het eiland tien dagen lang één groot podium voor theatermakers, muzikanten en kunstenaars met het landschap van Terschelling als decor. Hoe staat het met het groene, bewuste en duurzame perspectief van Oerol? Het is een vraag die vast wel eens door het hoofd van de Oerolbezoeker schiet: Oerol is daar als organisatie best een beetje stil over. Dat betekent niet dat er niets gebeurt, het credo bij de Oerol crew is: je loopt niet te koop met hoe duurzaam je bezig bent, je doet het gewoon.

Ontdek meer

MadNes Ameland

Bij dit surf-, skate-, cultuur- en muziekfestival op het strand kun je wel heel veel doen en beleven. MadNes combineert surfen, skaten, muziek en meer op een duurzame manier. Van duurzame t-shirts tot tasjes van gerecyclede MadNes banners; van de bekende KarTent tot circulair rioolwatergebruik. De organisatie van MadNes is ervan overtuigd dat hedendaagse festivals helemaal niet hoeven te lijden onder het duurzaam organiseren.

Ontdek meer

Hongerige Wolf Groningen

Festival Hongerige Wolf is eenvoudig ongerept en grondvestelijk vernieuwend. Verwacht geen line up met alleen maar grote namen, maar zwerf met ons mee door het onbekende landschap en ontdek de ruwe schoonheid van nieuwe muziek en de vindingrijkheid van de voorstellingen. Bandjes, theater, beeldende kunst en literatuur -strobalen én lekker eten, je vindt het allemaal op Festival Hongerige Wolf.

Ontdek meer

Into the Great Wide Open Vlieland

Into the Great Wide Open is een festival middenin de natuur op Vlieland met muziek, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte. Sinds de allereerste editie zet de organisatie zich in om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. De kennis en kunde die daaruit voortkomen worden waar mogelijk gedeeld. Op deze manier ontstond een organisatie als Lab Vlieland. En ieder jaar wordt een grote stap voorwaarts gezet richting een circulair festival. Bijvoorbeeld door reizen naar Vlieland fossielvrij te maken en alle afval tot grondstof te verheffen.

Ontdek meer

Schiermonnikoog festival

Het Schiermonnikoog Festival is een tweejaarlijkse festival boordevol klassieke muziek. Tijdens het voorjaar staat het festival in het teken van jong talent. In het najaar ben je hier op de juiste plek wanneer je van kamermuziek houdt. En met het unieke Nationale park Schiermonnikoog als decor, kun je in alle rust van de concerten, masterclasses, documentaires, lezingen, sterrenwandelingen en natuurexcursies genieten. Een festival met een bijzonder karakter.

Ontdek meer

Terug naar het begin

Duik met het festival Terug naar het begin het Groninger landschap in. Fietsend langs de wierdendorpen van Eemsdelta beleef je unieke optredens op magische locaties. Van expedities van lokale bewoners, tot artiesten en kunstenaars die zich laten inspireren door de omgeving. Terug naar het begin zorgt in het Groninger platteland voor nieuwe ontmoetingen. Beleef nieuwe ervaringen en creëer bijzondere verhalen die nog lang bijblijven en ga op culturele ontdekkingstocht met Terug naar het begin.

Ontdek meer

Ontdek meer - Festivals op de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.