Proeflokaal Dokkum

Dokkum

Aan tafel schuiven bij Proef | Lokaal Dokkum is een beleving en verrassing tegelijk. Dit is de nieuwe Friese keuken; een ode aan de smaken die Fryslân rijk is.

Proef | Lokaal Dokkum is een eerbetoon aan de streek waarin de stad gevestigd is. Het Unesco werelderfgoed Waddengebied, Nationaal Park de Noardlike Fryske Wâlden en alles daar tussenin: dit is de plek waar ons voedsel groeit, waar we trots op zijn, waar we ons rijk mee voelen.

In een intieme en professionele setting eren we de zee en het land in haar puurste vorm. We nodigen je graag uit voor een culinaire wereldreis onder leiding van chefs Liudger van der Meer en Geert-Jan Vaartjes. Ze combineren lokale, eerlijke smaken met wereldse én moderne technieken. Het resultaat? Bijzondere gerechten waarin je de rijkdom van Fryslân proeft en ruikt.

In zowel het restaurant als in de lounge wordt je verwend met gerechten die alles in zich hebben. Smaak, geur, kleur en beleving. Het zit allemaal in de menu's waarin geen zintuig iets tekort komt. Dit is de nieuwe Friese keuken; een ode aan de smaken en producten die Fryslân rijk is.

Proef | Lokaal Dokkum is aangesloten bij de ‘Dutch Cuisine’. Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. We werken met het 80/20 principe. Dit betekent dat we er naar streven dat 80% van wat we serveren van streekproducten komt, en 20% uit de rest van de wereld. Het betekent bij ons ook dat 80% van de gerechten uit groenten en 20% uit vlees of vis bestaat.

Hier vind je Proeflokaal Dokkum

Proeflokaal Dokkum
Markt 30 A
9101 LS Dokkum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.