Ontdek het Wad vanaf het water

Wist je dat Nederland de grootste, nog varende historische vloot ter wereld heeft? Stap aan boord van een van de 400 authentieke schepen en ervaar de Wadden zoals nooit tevoren. De schepen bieden voor ieder wat wils. Laat je droogvallen op het wad, huur een boothuisje voor een unieke vakantie of hop van eiland naar eiland. Op een duurzame manier ontdek je plekken waar je normaal niet kunt komen. Kijk om je heen en zie de eindeloze horizon. Hier sta je echt stil bij de natuur en de pracht van het Wad.

Droogvallen op de Waddenzee

Droogvallen op de Waddenzee is misschien wel dé ultieme Wadden ervaring. De boot vaart bij hoogwater boven een zandplaat. Langzaam verdwijnt het water om je heen en komt het schip op de zandbodem van de Waddenzee te liggen. Stap van boord en loop over de bodem van de zee. Met iedere stap ontdek je de verborgen schatten van het wad. De zeebodem die kaal lijkt blijkt ineens vol leven te zitten. Om je heen zie je je niets anders dan het verstrekkende wad. Tijdens het droogvallen sta je letterlijk stil bij de prachtige natuur van het Waddengebied. Zorg wel dat je met opkomend water weer aan boord bent, want dan zeil je weer verder.

Een met de natuur

Vanaf het water ontdek je de natuur van de Wadden op een hele nieuwe manier. Tijdens het zeilen vertelt een gids je precies waar je moet kijken. Dat is maar goed ook, want er is ontzettend veel te zien. Achter de boot vliegen al snel een paar Noordse stormvogels en in de verte hoor je de meeuwen. Kijk daar! Een jonge gent maakt vlak naast de boot een prachtige duikvlucht. In de middag varen jullie langs de droogvallende zandbanken waar vogels foerageren en zeehonden rusten. Nog even, want als het water straks weer opkomt komen de zeehonden in beweging en gaan ze op jacht. Wat een bijzonder gezicht zal dat zijn. En met een beetje geluk spot je straks zelfs nog een bruinvis. 

Bijzondere ervaringen

Hier begint het avontuur

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.