Bezoekers

Ben je op bezoeker in het waddengebied en heb je zin om iets actiefs te doen waarmee je ook nog een steentje bijdraagt aan de natuur? Dat kan en het wordt zeer gewaardeerd! De Wadden zijn het mooiste en grootste natuurgebied van Nederland. Het is ook een kwetsbaar gebied. Dat hebben we bijvoorbeeld gemerkt met de ramp met de MSC Zoe, die containers vol plastic verloor op de Noordzee, vlak boven de eilanden. 

Wat kan je doen?

Alle hulp om het gebied schoon te houden en de natuurwaarden te versterken, is daarom welkom. Dat kan op heel veel plekken en bij verschillende organisaties. We hebben ze hier voor je bij elkaar gebracht. Zo ontdek je snel en eenvoudig waar jij je een dagje lekker actief kunt inzetten voor het Wad.

Zo zijn er jaarlijks meerdere grote schoonmaakacties. Maar je kunt bijvoorbeeld ook meedoen aan vogeltellingen of helpen in het groen. Om veilig en verantwoord te werken, is het aantal deelnemers bij sommige klussen beperkt. Kijk dus altijd even op de website van de organisatie die de activiteit organiseert of er nog plek is.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.