Waddenvereniging

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Waddenvereniging. Al vanaf de oprichting in 1965 zijn vrijwilligers actief op verschillende gebieden. En wat is er nou leuker dan kinderen te laten spelen met water, modder en een netje en ze tegelijkertijd wat bij te brengen over de natuur en het bijzondere van het mooie waddengebied? Op de Wadden kan óók jij weer kind zijn.

Op jacht naar aangespoeld plastic

Help de Waddenvereniging daarom een handje. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ze kunnen je altijd goed gebruiken. Word bijvoorbeeld actief als wadgids. Vertel op een leuke, laagdrempelige manier over het Wad terwijl je een groep meeneemt op avontuur. Vertel wat de mensen zien en doe educatieve spelletjes met de kinderen. Bij alle excursies worden de deelnemers actief betrokken en nodigt de wadgids ze uit om zelf te graven, vissen, voelen of ruiken.

Of help mee op Natuurinformatiecentrum 't Kuitje aan het Balgzand. Deze werkgroep verzorgt onder andere excursies, een lesprogramma voor basisscholen en houdt regelmatig open dagen. Zowel wadgidsen als gastheren en -vrouwen zijn van harte welkom. Het maakt niet uit of je alleen in het weekend, of juist door de week beschikbaar bent.

Help mee!

 

Op de wadden kan ook jij weer kind zijn

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.