Menno Onnes

Iedere week reizen Menno Onnes en zijn vrouw Nienke Bottema af naar de Afsluitdijk. En iedere keer is het raak. ''Er spoelt hier van alles aan'', zegt Menno. Plastic, voornamelijk. Dat vergaat natuurlijk moeilijk, waardoor het soms jarenlang in het water blijft drijven als het niet word opgeruimd. Met hoog water verdwijnt het aangespoelde plastic gewoon weer in zee. ''Dat moeten we natuurlijk niet hebben. We leven in een mooie wereld en dan verknallen we het zo'', aldus Menno.

Op jacht naar aangespoeld plastic

In zijn strijd tegen het afval zijn de twee vastberaden. Om een verandering door te zetten. Om de wereld een stukje schoner te maken. In dit filmpje zie je meer over hun schoonmaakactie.

Zelf ook aan de slag? Dat kan natuurlijk. Langs de Afsluitdijk, Waddenzee of andere plekken langs het water ligt genoeg plastic dat opgeruimd kan worden. Ook door jou. Dat kan kleinschalig. Pak een grote zak, een grijper en draag je steentje bij. In je eentje, met z'n tweeën of met een hele groep. Maak er gelijk een uitje van. Zo ben je op een leuke manier duurzaam bezig!

 

Dit had bij de IKEA moeten liggen, maar het ligt op de zeebodem

Menno Onnes

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.