Vogelexcursie XL

De Cocksdorp

Met deze vogelexcursie XL gaat u maar liefst drie uur op pad. Onder leiding van een gids van het Vogelinformatiecentrum bezoekt u één van de vogelrijke gebieden op Texel. Er is ruim de tijd om de verschillende soorten afzonderlijk goed te herkennen.

Vogelexcursie XL
Ga mee op de Vogelexcursie XL. Met deze excursie aat u maar liefst drie uur op pad. Onder leiding van een gids van het Vogelinformatiecentrum bezoekt u één van de vogelrijke gebieden op Texel. Er is ruim de tijd om de verschillende soorten afzonderlijk goed te herkennen en te bewonderen door verrekijker of telescoop. Startlocatie Vogelinformatiecentrum. Aanmelden noodzakelijk.

Texel vogeleiland
Texel is een vogeleiland bij uitstek. Honderden soorten komen hier voor en regelmatig worden zeldzame soorten van de rode lijst waargenomen. Dat maakt Texel populair bij ornithologen en vogelaars. Op veel plekken kom je ze tegen, vaak half verscholen achter enorme telelenzen. Weet u waarom er zoveel vogels op Texel zijn?

Gunstige ligging op de trekroutes
Texel ligt voor veel vogels op een ideale plek om een tussenstop te maken of om er te broeden. Veel vogels vliegen niet graag over open zee en volgen op hun jaarlijkse trek daarom zoveel mogelijk de kustlijn van Noordwest-Europa. Met het voedselrijke Waddengebied naast de deur vormt Texel een prima plek om bij te tanken voor de verre, vermoeiende reis. Bovendien worden diverse natuurgebieden in het broedseizoen afgesloten om de broedvogels in alle rust te laten nestelen en ontbreken natuurlijke vijanden als de vos.

Vogelkijkhutten
Bijna overal zijn wel mogelijkheden om vogels te spotten, zelfs in de broedtijd. Op verschillende plaatsen zijn vogelkijkhutten geplaatst of zijn langs interessante vogelgebieden schermen gezet met kijkgaten die goed uitzicht bieden op de broedende of foeragerende vogels. Een uitgebreid overzicht met alle hutten staat op www.vogelkijkhut.nl. Hier vindt u ook informatie over de toegankelijkheid van het kijkpunt. Ook leuk: de waarnemingen worden per vogelkijkhut vermeld.

Wanneer:
doorlopend
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Vogelexcursie XL

Vogelinformatiecentrum Texel
Kikkertstraat 42- 44
1795 AE De Cocksdorp
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.