Pelgrimswandeling

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Appingedam

Pelgrimswandeling in en rond Appingedam en Tjamsweer. Deze wandeling duurt 3,5 uur inclusief een bezoek aan kerk van Tjamsweer en het leescafé Doemkes en heeft een lengte van 8 km.  Start en finish is bij het NS Station Appingedam.

In de kerk van Tjamsweer wordt een korte bloemlezing gehouden over het pelgrimeren van vroeger en nu aan de hand van diverse boeken van de boekentafel die in de kerk voor deze wandeling wordt uitgestald. 

Vanaf  29 maart zal de etalage van het Leescafé aan het Gouden Pand in Appingedam vol liggen met materiaal over pelgrimeren en kunt u het materiaal gaan bekijken. Het Leescafé Doemkes is in oktober 2022 van start gegaan en is open op vrijdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur. 

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van een gidsen krijg je ook een inkijkje in de cultuurhistorie en het religieus erfgoed. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook diverse werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Op de website www.spig.nlstaan verder 143 rondwandelingen van 8 km, 64 rondwandelingen van 21 km  en 8 meerdaagse arrangementen van 49 etappes van ca. 21 km per dag. De totale lengte bedraagt meer dan 3000 km in Groningen.  Alle wandelingen kunnen gratis gedownload worden inclusief de bijlagen over cultuurhistorie, bezinning en spiritualiteit.

Wanneer:
t/m 14 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Pelgrimswandeling

Startpunt NS Station Appingedam
9901 Appingedam
Plan je route

vanaf jouw locatie

Aanmelden is verplicht


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.