Workshop Bijtjes drukken

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Appingedam

Het gaat niet goed met onze insecten en wilde bijtjes... tijd voor actie! In de workshop leer je met sjabloondruk, een eenvoudige techniek, nieuwe bijtjes en andere kriebelbeestjes maken.

Op 22 april 2024 is het nationale zaaidag. Een dag waarop we de aandacht vestigen op een groene omgeving waar iedereen van kan genieten, maar vooral de insecten en de bijen. In april worden er verschillende “groene” activiteiten georganiseerd in de bibliotheken. Tijdens deze maand wordt iedereen aangemoedigd om te zaaien, te leren en te verbinden met de natuur. Ook is het een geweldige gelegenheid voor kinderen om te leren hoe zaden ontkiemen en hoe planten groeien.

Activiteiten in de Bibliotheek
Tijdens de Zaden en Zaaien maand worden in de bibliotheken in de gemeente Eemsdelta diverse activiteiten georganiseerd:

Wokshop Bijtjes drukken
Willem Kolvoort, bekend als postermaker van muziekzaal Vera, staat ook bekend om zijn illustraties van dieren en insecten. Hij is de illustrator van de populaire natuurrubriek 'Kijken naar' in De Gelderlander. Willem toert langs bibliotheken om bijtjes te drukken en zegt: "Het gaat niet goed met onze insecten en wilde bijtjes... tijd voor actie!" In zijn workshop leer je met sjabloondruk, een eenvoudige techniek, nieuwe bijtjes en andere kriebelbeestjes maken.Je hoeft je niet aan te melden, het is een doorlopende workshop voor jong en oud!

Wanneer:
t/m 25 april
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Workshop Bijtjes drukken

Bibliotheek Appingedam en Delfzijl
9901 AZ Appingedam
Plan je route

vanaf jouw locatie

een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens Zaden en Zaaien in de Groningse bibliotheken


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.